7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialClujul are autobuze de 300.000 de euro bucata

Clujul are autobuze de 300.000 de euro bucata

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat, la prezentarea autobuzelor, că noile autobuze costă peste 300.000 de euro bucata şi sunt dotate cu motoare Euro 6, care au cel mai scăzut grad de poluare

“Am pus în circulaţie 15 autobuze articulate de tip Mercedes, de ultimă generaţie, cu motoare Euro 6, cel mai scăzut grad de poluare, au un consum redus de carburant, costul unuia fiind de peste 300.000 de euro. Noile autobuze au 18 metri lungime, sunt dotate cu aer condiţionat, wifi, camere video interior şi exterior, trapă pentru cărucioare rulante, folosite de persoanele cu dizabilităţi, dar şi pentru landouri de bebeluşi. În premieră, sunt echipate cu un sistem audio de informare a nevăzătorilor aflaţi în staţii. Este instalat un difuzor audio la exteriorul primei uşi din faţă de unde o voce va anunţa la intrarea în staţie numărul liniei şi direcţia spre care se îndreaptă. În plus, în interior, autobuzele sunt dotate cu panouri care afişează succesiv staţiile de transport în comun”, a spus Neag.

Potrivit acestuia, noile autobuze au 144 de locuri, din care 39 pe scaune, şi urmează să deservească liniile lungi din oraş.

Primarul Emil Boc a declarat, la rândul său, că, pentru Primăria clujeană, creşterea confortului clujenilor în mijloacele de transport în comun reprezintă una dintre cele mai importante priorităţi.

”Dorim să modernizăm flota de transport public, să prioritizăm transportul în comun din oraş şi să oferim condiţii civilizate. În luna mai vom avea primele autobuze electrice, avem o comandă de până la 40 astfel de autobuze, şi se derulează o procedură de licitaţie pentru achiziţionarea a 22 de tramvaie şi a altor 60 de autobuze şi troleibuze. Transportul public reprezintă viitorul mobilităţii urbane a Clujului. Vrem să construim un oraş pentru clujeni, pentru cetăţeni, nu pentru maşini”, a spus Boc.

Odată cu introducerea în circulaţie a noilor autobuze din dotarea parcului auto al CTP vor fi scoase, treptat, din trafic autobuzele mai vechi.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt 40 de linii de autobuz şi 22 de linii de transport metropolitan, spre localităţile limitrofe.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă