9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialClasare internațională notabilă a Universității din București

Clasare internațională notabilă a Universității din București

“Universitatea din Bucureşti are cele mai bune performanţe la nivelul învăţământului superior românesc în privinţa impactului social şi economic, conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, unul dintre cele mai cunoscute rankinguri din spaţiul academic global. Conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din Bucureşti se poziţionează în marja 301-400, din 1.115 instituţii participante, dovedindu-şi, încă o dată, adeziunea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite”, informează un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior.

 

Clasarea pe domenii

Potrivit aceluiași comunicat de presă, Universitatea din București figurează la 8 categorii din cele 17 analizate, evidenţiindu-se în domenii precum “Quality Education”, “Gender Equality”, “Peace, Justice and Strong Institutions”, “Reduced Inequalities” şi “Decent Work and Economic Growth”. Astfel, Universitatea din Bucureşti se află pe locul 44 din 966 de instituţii la categoria “Quality Education” şi pe locul 38 din 776 de instituţii la categoria “Gender Equality”, în timp ce la categoria “Peace, Justice and Strong Institutions” se clasează în marja 101-200, iar în domeniile “Reduced Inequalities” şi “Decent Work and Economic Growth”, UB se încadrează în marja 201-300.

“Detaliind, rezultatele Universităţii din Bucureşti poziţionează instituţia drept prima universitate din România la categoriile “Quality Education”, “Gender Equality” şi “Peace, Justice and Strong Institutions””, afirmă aceeaşi sursă.

Criteriile în funcţie de care sunt clasificate instituţiile de învăţământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite. Topul evidenţiază impactul universităţilor asupra societăţii, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum “Good Health and Wellbeing”, “Gender Equality”, “Decent Work and Economic Growth”, “Reduced Inequalities” sau “Peace, Justice and Strong Institutions”, “Partnership for the Goals”.

Conform aceleiaşi surse, în clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din Bucureşti este urmată, în marja 401-600, de alte două universităţi membre ale Consorţiului Universitaria: Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, precum şi de Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă