Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Circa 258 de milioane de copii şi adolescenţi nu sunt şcolarizaţi

Circa 258 de milioane de copii şi adolescenţi între 6 şi 17 ani, la nivel mondial, respectiv a şasea parte din total, nu sunt şcolarizaţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2019 - 17:37

Problema se concentrează în ţările sărace, conform datelor din 2018, publicate azi de UNESCO.

Timp de mai bine de un deceniu, avansul în ceea ce priveşte şcolarizarea a fost "minim sau nul", a explicat, într-un comunicat, UNESCO, care a avertizat că, "dacă nu se vor lua măsuri urgente, 12 milioane de copii nu vor vedea niciodată interiorul unei săli de clasă".

Cu aceste date, adaugă comunicatul, va fi foarte dificil să se obţină o educaţie incluzivă şi de calitate, la îndemâna tuturor, unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (ODS), pe care comunitatea internaţională a stabilit să le concretizeze până în 2030.

Breşa dintre ţările bogate şi cele sărace este evidentă. Astfel, în ţările bogate, 2% dintre copiii care au vârsta pentru a urma învăţământul primar (între 6 şi 11 ani) nu sunt şcolarizaţi, în timp ce, în cazul celor sărace, procentul este de 19%.

Aceste diferenţe sunt şi mai mari în situaţia învăţământului superior: faţă de 8% tineri între 15 şi 17 ani care nu sunt şcolarizaţi în lumea dezvoltată, proporţia este de 61% în cele în curs de dezvoltare.

Directorul general al UNESCO a subliniat că fetele continuă să fie "victimele celor mai mari obstacole" şi se calculează că ar fi nouă milioane care nu beneficiază nici măcar de educaţie primară, faţă de trei milioane băieţi.

Din aceste nouă milioane de fete neşcolarizate, patru milioane trăiesc în Africa subsahariană, unde situaţia este "tot mai îngrijorătoare", a subliniat Azoulay, adăugând că educaţia femeilor şi fetelor trebuie să devină "cea mai mare prioritate a noastră".

Aceste cifre au fost publicate cu o săptămâna înainte de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, care trebuie să analizeze avansul în ceea ce priveşte ODS şi să discute despre finanţarea necesară pentru a le pune în practică. 

Comentarii