13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialCiprian Ciceu atrage atenția asupra alocației pentru copii la care au dreptul...

Ciprian Ciceu atrage atenția asupra alocației pentru copii la care au dreptul cetățenii români

Ciprian Ciceu, Candidatul Re:Start România la Primăria Sectorului 1, trage un semnal de alarmă privind drepturile la alocație ale românilor care au avut de suferit de pe urma tăierii prestației de creștere a copiilor din Spania.

Ambasada României în Regatul Spaniei a anunțat că prestația pentru copil minor aflat în întreținere a fost anulată prin Ordonanța de guvern 20/2020, urmând ca aceasta să se acorde numai în cazul copiilor care au dizabilități de peste 33%.

În consecință, de la intrarea în vigoare a ordonanței – 31 decembrie 2020 – nu se mai primesc noi solicitări de acordare a indemnizației pentru minori din partea persoanelor care depășesc Venitul Minim Garantat (IMV).

Ciprian Ciceu dorește să-i anunțe pe românii care se află în această situație să solicite acordarea alocației pentru copii minori în România. Procedura este simplificată, întrucât nu mai este necesară prezentarea adeverinței care să ateste faptul că subsemnatul nu primește prestația echivalentă în Spania.

Candidatul Re:Start România la Primăria Sectorului 1 și-a manifestat nemulțumirea față de pasivitatea actualei clase politice:
„Pentru mine, candidat la Primăria Sectorului 1 bunăstarea copiilor este prioritară! Administrația Sectorului 1 NU ȘTIE și NU VREA să comunice informații esențiale despre drepturile minorilor, așa cum nici alți contracandidați NU SUNT interesați să o facă!” a spus Ciprian Ciceu. 

 

Pe site-ul Ambasadei României în Spania există și detalii cu privire la pașii necesari pentru solicitarea alocației în mod retroactiv.

Candidatul partidului nou-înființat de către Ramona Ioana Bruynseels în februarie 2020 are un CV spectaculos, în care figurează peste de 20 de ani de experiență în diverse domenii antreprenoriale. Școlit la Ecole Pratique des Hautes Etudes Commerciales din Bruxelles, Ciceu ține cursuri de trading la Academia Be Trader din Pipera și a lansat în 2019 prima criptomonedă românească privată cu capital românesc: BETRA. 

 Deși profilul său îl recomandă pentru digitalizarea administrației, Ciceu fiind primul candidat care a propus în luna iulie a acestui an varianta de vot electronic prin Blockchain, candidatul Re:Start România a demonstrat că acordă o deosebită importanță numeroaselor probleme cu care se confruntă cetățenii din Sectorul 1 și își propune:

·         reformarea administrației locală și mai ales comportamentul funcționarilor și autorităților față de cetățeni

·         modificarea structurii organizatorice a Poliției Locale a Sectorului 1 și asigurarea unei transparențe în administrația publică

·         reducerea poluării prin încurajarea transportului în comun sau alternativ

·         îmbunătățirea igienei din spitale și școli, lansarea unor subvenții pentru persoanele în vârstă și dezvoltarea unor programe medicale pentru educarea cetățenilor

·         rezolvarea problemei gropilor de gunoi ilegale, a modalității de ridicare a gunoiului și modernizarea ghenelor din blocurile mai vechi

·         menținerea unui standard ridicat de curățenie și punerea în valoare a spațiilor verzi

–        rezolvarea numeroaselor probleme din Giulești Sârbi, respectiv eliberarea buletinelor permanente, realizarea unui nou plan cadastral, asigurarea iluminatului public în toate zonele din oraș, precum și organizarea corespunzătoare a liniilor de cale ferată care trec prin acea zonă.

 

„Îmi propun să RESTARTez Administrația Sectorului 1 din București. Pe 27 septembrie trebuie să schimbăm o administrație învechită și incapabilă să conducă sectorul NOSTRU!” a spus Ciprian Ciceu.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă