7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialCiolacu: Rămânem consecvenţi, mâine vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii

Ciolacu: Rămânem consecvenţi, mâine vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii

“Rămânem consecvenţi! Mâine vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii!”, a anunțat, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe Facebook.

“Iohannis şi Orban au umilit destul persoanele în vârstă! I-aţi fugărit cu poliţia şi i-aţi amendat în starea de urgenţă! I-aţi ţinut la cozi în faţa spitalelor, fără acces la tratament! I-aţi ţinut fără medicamente esenţiale, aşa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeţi că se îmbolnăvesc! Nu le-aţi dat nicio mască din cele promise, dar îi amendaţi dacă nu au! Ajunge! Orice guvern normal la cap îşi respectă seniorii. Nu îşi bate joc de ei. Sunt părinţii şi bunicii noştri. Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu ştiţi cum să scăpaţi mai repede acum. N-aţi făcut nimic pentru ei. Aplicaţi legea măcar. Opriţi-vă din furat şi veţi avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate. Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăţi”, a avertizat Marel Ciolacu.

Plenul Parlamentului se va reuni marţi, 22 septembrie, pentru a dezbate și a vota rectificarea bugetară. Votul va avea loc după ce, săptămâna trecută, Comisiile de buget din ambele Camere ale Parlamentului au formulat un aviz în care propun adoptarea cu amendamente a rectificării bugetare.

Unul dintre amendamente, aprobat de Comisii la propunerea PSD, ar urma să abroge articolul din rectificarea bugetară conform căruia punctul de pensie se majorează cu 14 la sută. Dacă se abrogă acest punct, rămâne în vigoare Legea sistemului public de pensii, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40 la sută.

Luni dimineață, premierul Orban cerea parlamentarilor să nu accepte amendamentul votat “de pesediștii din Comisiile de buget”, pe motiv că bugetul României nu mai suportă cheltuieli suplimentare.

“Trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică”, a avertizat șeful Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă