35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSocialCine sunt militarii care au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând...

Cine sunt militarii care au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând măști cu mustață

Militarii care au defilat purtând măști cu mustață nu sunt de carieră, ci voluntari ai unei asociații. Un moment inedit a avut loc la parada de 1 Decembrie de la București. Soldații Detașamentului Asociației Tradiția Militară au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând măști cu mustață și uniforme din Primul Război Mondial. 

Nu știm cât și-au dorit, dar le-a ieșit! Voluntarii Asociației Tradiția Militară (ATM) care au participat la parada de 1 Decembrie de la București, au stârnit zâmbete și simpatie. Ca în fiecare an, ei au defilat pe sub Arcul de Triumf, dar acum au ales o ținută puțin diferită. Astfel, în timp ce toți participanții la festivitate au purtat măști de protecție clasice, voluntarii ATM au ales un model cu mustață.

Militarii care au purtat măști cu mustață sunt voluntari ai Asociației Tradiția Militară
Voluntarii Asociației Tradiția Militară și-au cumpărat singuri ținuta

Cine sunt militarii care au purtat măști cu mustață

Îmbrăcați în uniforme de epocă autentice, pe care și le-au procurat pe cheltuiala proprie, și înarmați cu săbii și pistoale, cei 19 militari ai detașamentului de voluntari au stârnit aplauzele publicului și zâmbetele tuturor. Au purtat caschete, tunici, pantaloni și bocanci, puști și pistoale, unii au avut în piept medalii, alții epoleți pe umăr. Și au defilat ca niște adevărat profesioniști și militari de carieră. S-au antrenat mult pentru acest moment și s-au prezentat perfect. 

Militarii cu măști cu mustață reprezintă românia în cadrul Asocațiilor Istorico-Militare din Europa
Din Detașamentul Asociației Tradiția Militară au făcut parte 14 persoane

Asociația Tradiția Militară ne reprezintă în cadrul Asociațiilor Istorico-Militare din UE

Cine sunt acești oameni? Niște pasionați de istorie care s-au organizat într-o asociație și încearcă să ducă mai departe tradiția militară. Asociația Tradiția Militară, (ATM) face parte din cel mai vechi nucleu de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România, este prima organizaţie de profil înscrisă oficial, şi reprezintă ţara la Uniunea Europeană a Asociaţiilor Istorico-Militare din anul 2009, scrie pe pagina de Facebook a organizației. 

Detașamentul Asociației Tradiția Militară face aproape săptămânal stagii de instrucţie militară, de front şi tactică, conform regulamentelor şi uzanţelor din timpul epocilor evocate, după 7 regulamente diferite, aşa încât evoluţiie sale să constituie o reprezentare fidelă a istoriei militare.

SURSA FOTO: Asociația Tradiția Militară/FACEBOOK

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Premierul Israelului se retrage din politică

După eşecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele...

Parchetul European cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români, dintre care patru sunt funcționari publici. Această intenție este anunțată de...

Valoarea tichetelor de masă urcă la 30 de lei

Valoarea tichetelor de masă se majorează la 30 de lei, începând cu data de 1 iulie 2022. Anunțul în acest sens este transmis, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă