-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăSocialCine sunt militarii care au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând...

Cine sunt militarii care au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând măști cu mustață

Militarii care au defilat purtând măști cu mustață nu sunt de carieră, ci voluntari ai unei asociații. Un moment inedit a avut loc la parada de 1 Decembrie de la București. Soldații Detașamentului Asociației Tradiția Militară au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând măști cu mustață și uniforme din Primul Război Mondial. 

Nu știm cât și-au dorit, dar le-a ieșit! Voluntarii Asociației Tradiția Militară (ATM) care au participat la parada de 1 Decembrie de la București, au stârnit zâmbete și simpatie. Ca în fiecare an, ei au defilat pe sub Arcul de Triumf, dar acum au ales o ținută puțin diferită. Astfel, în timp ce toți participanții la festivitate au purtat măști de protecție clasice, voluntarii ATM au ales un model cu mustață.

Militarii care au purtat măști cu mustață sunt voluntari ai Asociației Tradiția Militară
Voluntarii Asociației Tradiția Militară și-au cumpărat singuri ținuta

Cine sunt militarii care au purtat măști cu mustață

Îmbrăcați în uniforme de epocă autentice, pe care și le-au procurat pe cheltuiala proprie, și înarmați cu săbii și pistoale, cei 19 militari ai detașamentului de voluntari au stârnit aplauzele publicului și zâmbetele tuturor. Au purtat caschete, tunici, pantaloni și bocanci, puști și pistoale, unii au avut în piept medalii, alții epoleți pe umăr. Și au defilat ca niște adevărat profesioniști și militari de carieră. S-au antrenat mult pentru acest moment și s-au prezentat perfect. 

Militarii cu măști cu mustață reprezintă românia în cadrul Asocațiilor Istorico-Militare din Europa
Din Detașamentul Asociației Tradiția Militară au făcut parte 14 persoane

Asociația Tradiția Militară ne reprezintă în cadrul Asociațiilor Istorico-Militare din UE

Cine sunt acești oameni? Niște pasionați de istorie care s-au organizat într-o asociație și încearcă să ducă mai departe tradiția militară. Asociația Tradiția Militară, (ATM) face parte din cel mai vechi nucleu de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România, este prima organizaţie de profil înscrisă oficial, şi reprezintă ţara la Uniunea Europeană a Asociaţiilor Istorico-Militare din anul 2009, scrie pe pagina de Facebook a organizației. 

Detașamentul Asociației Tradiția Militară face aproape săptămânal stagii de instrucţie militară, de front şi tactică, conform regulamentelor şi uzanţelor din timpul epocilor evocate, după 7 regulamente diferite, aşa încât evoluţiie sale să constituie o reprezentare fidelă a istoriei militare.

SURSA FOTO: Asociația Tradiția Militară/FACEBOOK

Macavei Laura
Laura are o experiență de 20 de ani în presa scrisă și online. Și-a început cariera în vremea studenției, iar primul job l-a avut la un post de radio. A fost apoi redactor, editor, redactor coordonator și reporter special la ziare precum Cotidianul, Jurnalul Național, Ziarul, Averea, etc. A fost content writer specialist la o firmă de SEO și marketing online și trainer în optimizarea SEO a articolelor din zona publishing și e-commerce.
Cele mai citite

Simona Halep, eliminată în optimile de finală ale Australian Open

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, de franţuzoaica Alize...

Ce faci dacă ai simptome Covid. Cui te adresezi și unde te duci

Dacă ai simptome Covid, ai posibilitatea să te testezi fie la domiciliu, fie la unul dintre centrele de testare organizate de autorități. Iată ce...
00:00:56

Rusia acuză Occidentul că escaladează tensiunile cu „isterie”

Kremlinul a acuzat luni (24 ianuarie) Statele Unite și aliații săi de escaladarea tensiunilor Est-Vest cu „isterie”. NATO plănuiește să întărească forțele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă