36.8 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSocialCîmpeanu ar fi de acord cu un feedback din partea elevilor, dar...

Cîmpeanu ar fi de acord cu un feedback din partea elevilor, dar nu cu o evaluare a profesorilor

Cîmpeanu susține însă ideea unui feedback din partea elevilor.

„Nu se vorbeşte despre evaluarea profesorilor de către elevi, pentru că asta este un lucru fără sens. Ca să evaluezi, trebuie să ai acelaşi nivel, cel puţin acelaşi nivel cu cel pe care-l evaluezi. Aaa, că vorbim despre feedback din partea elevilor, ăsta este un lucru foarte bun”, a afirmat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la Antena 3.

Ministrul a precizat că vede „o mare problemă” în ceea ce priveşte părerea elevilor cu privire la notele puse de către profesori.

Cîmpeanu cataloghează drept „o iniţiativă foarte bună” ideea Consiliului Naţional al Elevilor de a crea o fişă cu întrebări pentru feedback cu privire la activitatea profesorilor de la clasă, subliniind că în Ministerul Educaţiei „se  ocupă un secretar de stat”. El a arătat că fişele privind feedback-ul concepute de reprezentanţii elevilor vor fi implementate în şcoli din anul şcolar viitor.

„Feedback din partea elevilor da, este un lucru bun, dar a nu se confunda cu evaluarea. Feedback-ul e feedback, evaluarea e evaluare. Pentru evaluare trebuie să ai cel puţin nivelul de competenţă al celui evaluat”, a spus ministrul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă