8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialChiriile în Alba Iulia, de zeci de ori mai scumpe de Ziua...

Chiriile în Alba Iulia, de zeci de ori mai scumpe de Ziua Națională

Astfel, un apartament de 60 de metri pătraţi, cu un dormitor şi o cameră de zi, cu o bucătărie utilată complet şi cu o baie cu articole de toaletă gratuite, amplasat într-unul din blocurile din “zona zero”, având vedere spre Parcul Unirii, unde se vor desfăşura principalele manifestări, este disponibil în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie pentru suma de 11.659 de lei. Acelaşi apartament poate fi închiriat, potrivit informaţiilor furnizate de booking, pentru două nopţi la acest sfârşit de săptămâna pentru aproape 400 de lei. Un calcul simplu arată că preţul solicitat pentru weekend-ul de Ziua Naţională este mai mare de 29 de ori decât acum, scrie Agerpres.

Situat în aceeaşi zonă, un alt apartament pentru care se solicită 6.436 de lei de Ziua Naţională poate fi închiriat în mod normal, pentru două nopţi, cu 476 de lei.

În general, de 1 Decembrie, cele câteva garsoniere care mai pot fi încă închiriate în Alba Iulia au preţuri de 4.000-5.500 de lei.

Hotelurile, pensiunile şi motelurile din Alba Iulia şi oraşele învecinate au deja camerele rezervate de luni de zile, pentru multe dintre acestea fiind şi achitate sumele cerute.

O excepţie este un hotel de patru stele din Alba Iulia care mai are disponibil un apartament pentru care se va desfăşura o licitaţie până în 15 noiembrie, cu preţul pornind de la 500 de euro. Banii obţinuţi ar urma să fie viraţi pentru organizarea unei petreceri de Crăciun pentru copiii unei grădiniţe.

Lângă Alba Iulia mai erau disponibile vineri două camere la cel mai mare complex de golf din ţară, un sejur de două nopţi în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, cu micul dejun şi cina incluse, precum şi cu o serie de alte facilităţi, fiind la un preţ de 3.087 de lei.

Autorităţile din Alba Iulia, un oraş de 65.000 de locuitori, estimează că în minivacanţa de Ziua Naţională, cu precădere în 1 decembrie, vor veni în oraş peste 100.000 de vizitatori. Numărul locurilor din unităţile hoteliere este de aproximativ o mie.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă