Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chiriile în Alba Iulia, de zeci de ori mai scumpe de Ziua Națională

Locurile de cazare încă disponibile de 1 Decembrie în Alba Iulia şi împrejurimi pot fi închiriate contra unor sume astronomice, un astfel de apartament putând fi rezervat în perioada respectivă, pentru un sejur de două nopţi, la peste 11.000 de lei.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 02.11.2018 - 15:02

Astfel, un apartament de 60 de metri pătraţi, cu un dormitor şi o cameră de zi, cu o bucătărie utilată complet şi cu o baie cu articole de toaletă gratuite, amplasat într-unul din blocurile din "zona zero", având vedere spre Parcul Unirii, unde se vor desfăşura principalele manifestări, este disponibil în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie pentru suma de 11.659 de lei. Acelaşi apartament poate fi închiriat, potrivit informaţiilor furnizate de booking, pentru două nopţi la acest sfârşit de săptămâna pentru aproape 400 de lei. Un calcul simplu arată că preţul solicitat pentru weekend-ul de Ziua Naţională este mai mare de 29 de ori decât acum, scrie Agerpres.

Situat în aceeaşi zonă, un alt apartament pentru care se solicită 6.436 de lei de Ziua Naţională poate fi închiriat în mod normal, pentru două nopţi, cu 476 de lei.

În general, de 1 Decembrie, cele câteva garsoniere care mai pot fi încă închiriate în Alba Iulia au preţuri de 4.000-5.500 de lei.

Hotelurile, pensiunile şi motelurile din Alba Iulia şi oraşele învecinate au deja camerele rezervate de luni de zile, pentru multe dintre acestea fiind şi achitate sumele cerute.

O excepţie este un hotel de patru stele din Alba Iulia care mai are disponibil un apartament pentru care se va desfăşura o licitaţie până în 15 noiembrie, cu preţul pornind de la 500 de euro. Banii obţinuţi ar urma să fie viraţi pentru organizarea unei petreceri de Crăciun pentru copiii unei grădiniţe.

Lângă Alba Iulia mai erau disponibile vineri două camere la cel mai mare complex de golf din ţară, un sejur de două nopţi în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, cu micul dejun şi cina incluse, precum şi cu o serie de alte facilităţi, fiind la un preţ de 3.087 de lei.

Autorităţile din Alba Iulia, un oraş de 65.000 de locuitori, estimează că în minivacanţa de Ziua Naţională, cu precădere în 1 decembrie, vor veni în oraş peste 100.000 de vizitatori. Numărul locurilor din unităţile hoteliere este de aproximativ o mie.

Comentarii

loading...