Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Chestorul Oprea, fost șef la Antidrog, a fost trecut în rezervă

Chestorul de poliție Sorin Oprea, fost șef al Agenției Naționale Antidrog, nu mai lucrează în Ministerul Afacerilor Interne.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2020 - 10:48

Președintele Klaus Iohannis a aprobat "încetarea raporturilor de serviciu", în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a chestorului de poliție Sorin Oprea.

Șeful statului a emis acest decret la propunerea minstrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. Conform textului decretului, decizia șefului statului se bazează și pe Legea 223 privind pensiile militare de stat, ceea ce înseamnă că Sorin Oprea va ieși la pensie și va primi pensie militară, echivalentă unei pensii de general (gradul militar echivalent gradului profesional de chestor de poliție).

Decretul 449 / 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial la data de 7 august 2020. Potrivit textului din Monitorul Oficial, plecarea chestorului Oprea din MAI și trecerea lui la pensie devin efective la data de 10 august 2020.

Comentarii