Cetățean român, mort în Malta în urma unei furtuni. MAE confirmă decesul

Ministerul Afacerilor Externe confirmă, în baza datelor obţinute de către reprezentanţii oficiului consular din Catania (în Sicilia, Italia n.red.) că un cetăţean român a decedat, iar altul a fost rănit în urma furtunii care a lovit sâmbătă Malta.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.02.2018 - 18:07

Totodată, potrivit unui comunicat MAE, reprezentanţii oficiului consular al României din Catania au luat legătura, în regim de urgenţă cu cetăţeanul român rănit şi spitalizat, starea de sănătate fiind stabilă.

"Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii oficiului consular de la Catania, un cetăţean român a decedat şi altul a fost rănit. Persoana rănită a fost transportată la o unitate medicală din zonă, starea de sănătate a acesteia fiind stabilă. Reprezentanţii oficiului consular au luat legătura, în regim de urgenţă, cu cetăţeanul român spitalizat. Acesta a precizat faptul că starea sa de sănătate este stabilă şi că membrii de familie au fost informaţi cu privire la acest incident", se precizează în comunicatul MAE.

De asemenea, Consulatul României la Catania monitorizează cu prioritate situaţia, este în contact atât cu autorităţile locale, cât şi cu cetăţeanul român şi va oferi întreaga asistenţă consulară necesară, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate, mai menţionează sursa citată.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi o femeie a fost grav rănită atunci când un copac a căzut peste o furgonetă care îi transporta, în timpul unei furtuni care a lovit sâmbătă Malta, a informat Reuters.

Cei doi - provenind din România, potrivit Reuters - se aflau pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Malta, din districtul Mriehel, a adăugat poliţia. Drumul, care duce spre oraşul Rabat, din centrul insulei, a fost închis după accident.

Vânturile puternice şi ploile torenţiale au lovit Malta, inundând drumurile, după luni în care nivelul precipitaţiilor a fost cu mult sub medie.

Poliţia şi departamentul de protecţie civilă au recomandat şoferilor să evite deplasările, cu excepţia situaţiilor urgente.

Comentarii