6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialCei mai buni directori de şcoli din România au fost premiaţi ...

Cei mai buni directori de şcoli din România au fost premiaţi pentru proiecte inovatoare

În cursa pentru Directorul Anului s-au înscris sau au fost recomandați directori de școli și grădinițe din întreaga țară, iar câștigătorii au fost desemnați de comisii de specialitate, alcătuite din oameni de business și din educație, în baza unor criterii stricte pentru fiecare dintre cele patru categorii: “Cel mai Bun Tânăr Director al Anului”, „Directorul Anului pentru Inovaţie”, „Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse”, „Directorul Anului pentru Antreprenoriat”.

Directorul şcolar al anului 2019 este Irina Constantinescu, de la Şcoala Gimnazială „Matei Gr. Vlădeanu”, din localitatea Cândeşti-Vale, judeţul Dâmboviţa. Irina a reuşit să transforme şcoala din Cândeşti-Vale în prima „Eco şcoală” din judeţ cu ajutorul unui program prin care se face educație pentru mediul înconjurător. Elevii învață să mănânce responsabil, să le pese de ce e în jurul lor, să se gândească mai atent și să știe cum pot proteja mediul. Proiectele inovatoare desfășurate în cadrul școlii au ajutat 176 de elevi din mediul rural să îşi dezvolte competențe specifice secolului XXI: de la „CândEști Pro IT” care oferă copiilor noțiuni de programare, până la „CândEști SMART”, care încurajează elevii să se implice în transformarea localității în care trăiesc.

„Acest premiu mă onorează și înseamnă recunoașterea implicării mele și a colectivului profesoral pentru o școală de secolul XXI, care promovează colaborarea, starea de bine a elevilor și profesorilor, visible learning, educația pentru mediul înconjurător și tehnologie. Premiul este dedicat fiecărui elev din școala noastră, elev care îmi doresc să devină responsabil pentru ,,mâine” și pentru fericirea lui”, a declarat Irina Constantinescu.

 Tot în cadrul Edu Leadership Gala au mai fost acordate următoarele premii:

· Cel mai Bun Tânăr Director al Anului: Andra Mihaela Mihai, de la Şcoala Gimnazială Colonie, din Râmnicu Vâlcea a fost premiată pentru că a redus aproape în totalitate abandonul şcolar în rândul elevilor rromi din școala sa şi pentru că a facilitat integrarea a zeci de elevi cu studii nefinalizate în câmpul muncii prin programe de formare specifice.

Andra Mihaela Mihai

·         Directorul Anului pentru Inovaţie: Claudia Aurora Zamfir, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, din Pucioasa, Dâmboviţa, a fost premiată pentru că a schimbat experienţa de învăţare pentru peste 600 de copii prin activităţi de educaţie nonformală inovatoare.

Claudia Aurora Zamfir

·         Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse: Adrian Emanuel Silimon, de la Şcoala Gimnazială numărul 4, din Turnu Măgurele, Teleorman, a fost premiat pentru că a creat prima clasă integrată şi primele două cabinete de sprijin din judeţul Teleorman pentru copiii cu deficienţe cognitive şi autism infantil.

·         Directorul Anului pentru Antreprenoriat: Mariana Ifrim, Şcoala Gimnazială „Nicu Enea”, din Bacău, a fost premiată pentru că a atras finanţări nerambursabile, sponsorizări şi a câştigat proiecte pentru refacerea totală a infrastructurii şi bazei materiale a unei şcoli aflată în mediu defavorizat.

Mariana Ifrim

“Prin proiectele dezvoltate de către AVE, am lucrat cu directorii din peste 170 de școli și grădinițe pentru a-i susține în demersurile lor de creștere a promovabilității, reducerea abandonului școlar, integrarea tuturor elevilor și creșterea motivației profesorilor. În fiecare an, îi identificăm pe cei mai determinați dintre ei și îi premiem în cadrul Galei, din dorința de a le recunoaște meritele și de a inspira și alți directori că schimbarea educației începe cu fiecare dintre ei”, ne-a declarat Andreea Nistor, Director Executiv AVE.

Edu Leadeship Gala a adus împreună directori de școli, specialiști în educație și lideri de business, toți având oportunitatea de a discuta despre provocările sistemului de învățământ din România și despre soluțiile ce pot fi implementate pentru ca elevii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru studiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă