Cea mai mare navă pentru containere din lume a luat foc. Un marinar român era la bord

Un incendiu devastator a izbucnit bordul uneia dintre cele mai mari și mai moderne nave portcontainer din lume. Este vorba despre Maersk Honam, sub pavilion Singapore, care se afla în Marea Arabiei.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

07.03.2018 - 19:02

Un marinar român se afla la bord. Până în prezent, potrivit informațiilor furnizate de Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor din România, se știe că acesta a scăpat și că este în afara oricărui pericol.

„Incendiul este încă în desfășurare și există temeri de poluare”, a spus Mihălcioiu.

Patru navigatori sunt dați dispăruți, alți 23 au fost salvați.

Potrivit unui email al companiei Maersk, focul a izbucnit pe 6 martie, la ora locală 15.20, în timp ce nava se îndrepta dinspre Singapore spre canalul Suez. Nava se afla la circa 900 de mile sud-est de Salalah, Oman. Reprezentanții Maersk spun că situația este „foarte critică”.

„După ce au încercat fără succes să stingă singuri focul, membrii echipajului au trimis un semnal SOS și 23 de persoane au fost salvate de o navă care se afla în apropiere, ALS Ceres, care a sosit în jurul orei 18.30. Din păcate, patru membri ai echipajului lipsesc”, se arată într-un comunicat de presă al Maersk.

„Am primit vestea cu deosebită tristețe vestea despre Maersk Honam și despre faptul că patru membri ai echipajului lipsesc. Facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a continua cercetările și misiunea de salvare. Am redirecționat navele noastre din zonă și am apelat la autoritățile locale”, spune Søren Toft, Chief Operating Officer al Maersk.

Nava a fost construită în anul 2017 și transporta 7.860 de containere.

Alte trei portcontainere ale companiei au fost trimise în zonă și erau așteptate să sosească în cursul zilei de azi.

În trecut, o altă navă a companiei, Emma Maersk, a luat foc. Se pare că incendiul a izbucnit de la una dintre magaziile navei de pe puntea de încărcare.

 

Comentarii