19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialCe prime de Paște ­oferă patronii români

Ce prime de Paște ­oferă patronii români

Potrivit unui studiu realizat de BestJobs și publicat în această săptămână, 55 la sută din angajatori vor acorda prime sau beneficii salariaților cu ocazia sărbătorilor de Paște.

Aproape jumătate dintre patronii dispuși să ofere prime au precizat că valoarea beneficiilor acordate de Paște va fi, în acest an, de până la 150 de lei. 20 la sută din acești patroni au promis că vor acorda prime cuprinse între 151 și 200 de lei, iar restul de 30 la sută au declarat că vor oferi prime de peste 200 de lei.

Pe de altă parte însă, aproape o treime dintre angajatori nu vor acorda niciun fel de beneficii de Paște. 12,4 la sută din patroni susțin că nu au luat încă o decizie referitoare la acordarea sau neacordarea de prime de Paște, în anul 2019.

Dintre angajatorii care au răspuns afirmativ, aproape 40 la sută spun că vor acorda prime în bani, iar 34 la sută vor oferi salariaților tichete cadou. Există și un procent mic de patroni care le vor da angajaților coșuri cu produse specifice de sezon sau zile libere suplimentare în perioada de Paște.

Peste 20 la sută din patroni nu s-au decis încă sub ce formă vor acorda beneficiile de Paște.

Un element interesant este că, de regulă, primele sau beneficiile de Paște, în anul 2019, vor fi la același nivel ca în anul 2018. Circa două treimi dintre angajatorii care vor acorda prime de Paște spun că acestea vor avea o valoare similară cu cea de anul trecut, 16% afirmă că vor fi cu 5 – 10% mai mari, iar aproape 12 la sută au declarat că valoarea beneficiilor va fi cu 20 – 25% mai mare decât în anul precedent. Restul de 6% susțin că valoarea ar putea fi ceva mai mică.

 

Ce își doresc angajații de Paște

Sondajul a verificat și ce își doresc salariații de Paște. Astfel, trei din cinci ­angajați așteaptă de la angajator o primă în bani, iar 12 la sută ar primi cu plăcere tichete cadou. Alți 14,5 la sută din salariați visează chiar la un city break oferit de către angajator, 7,3 la sută din angajați și-ar dori o zi liberă în plus, în perioada Paștelui. 6,6 la sută din angajați au spus că ar vrea coșuri cu produse cadou.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 1 – 25 martie 2019 pe un eșantion de 758 de utilizatori de internet, reprezentativ la nivel urban. BestJobs este una dintre cele mai ­importante platforme de recrutare de personal din România, cu o experiență în domeniu de peste 18 ani. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă