15.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Cazul tânărului împuşcat la Vaslui. Poliţistul care a tras este acuzat de ucidere din culpă

Necropsia a arătat că a fost vorba de un accident şi nu de intenţie.

Agentul Mihai Vizitiu, din cadrul Biroului Rutier Vaslui, a fost pus la dispoziţie vineri, iar anchetatorii au susţinut iniţial că acesta este cercetat penal pentru omor, dar, la doar câteva ore, încadrarea juridică a fost schimbată în ucidere din culpă.

„Astăzi (vineri – n.r.) am primit raportul de necropsie, iar concluziile acestui act arată poziţia agentului în momentul incidentului, fapt care ne-a determinat să schimbăm încadrarea juridică din omor, în ucidere din culpă”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Armeanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Tânărul de 27 de ani era urmărit de poliţiştii de la Rutieră, care aveau informaţiii că acesta conduce un autoturism, deşi avea permisul suspendat, fiind cercetat în mai multe dosare pentru încălcarea legislaţiei rutiere. Arma poliţistului s-ar fi descărcat în timp ce îl imobiliza pe Adrian Munteanu, iar victima a murit la scurt timp.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă