Foto Arhiva

Câţi bani au cheltuit turiştii în Valea Prahovei, în minivacanța de 1 Mai

Turiştii care au petrecut minivacanţa de 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei au cheltuit peste 1,5 milioane de euro, gradul de ocupare fiind de 100%, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului ( APDT) Prahova.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2018 - 13:32

Potrivit APDT Prahova, de 1 Mai, gradul de ocupare a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, în timp ce în zonele premontane precum Breaza şi Campina, a depăşit 90%, turiştii cheltuind peste 1,5 milioane de euro. Pe Valea Cerbului a fost record de turişti.

“Vremea a ţinut cu turiştii care au ales să petreacă doar o zi în aer liber în zone precum Valea Cerbului, unde a fost record de turişti. Vremea frumoasă i-a scos din casă şi pe turiştii care au ales o plimbare la Azuga sau Sinaia, unde s-au bucurat de obiectivele turistice, parcurile tematice, cât şi de restaurantele şi cafenelele care au fost pline până la refuz. În total, în staţiunile din Prahova s-au cheltuit peste 1,5 milioane de euro în minivacanţă”, arată sursa citată.

Mulţi turişti au ales traseele montane uşoare, urcările până la cota 1.400 – 2.000 sau până la Babele. Populare au fost şi traseele de cicloturism în minivacanţa 1 Mai, dar au fost şi turişti care s-au relaxat la grătar.

“Trăgând linie după minivacanţa de 1 Mai, consider ca este un debut foarte bun al sezonului estival care prevesteşte o vară de excepţie în turismul prahovean. Sperăm ca vremea bună să ne fie aliat în continuare. Anul acesta, voucherele de vacanţă sunt un alt factor cu impact pozitiv care a dinamizat cererea, aproximativ 10-20% din vacanţele în România fiind plătite cu acest instrument, din informaţiile oferite de principalii touroperatori”, a spus Adrian Voican, preşedintele APDT Prahova.

Comentarii