Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Câteva sute de persoane protestează în la Parlament față de modificările legilor Justiției

Câteva sute de persoane s-au strâns luni seară în zona Palatului Parlamentului, după ce s-au mobilizat pe rețelele de socializare pentru a protesta față de modificările aduse legilor Justiției.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2017 - 21:55

Mulţimea scandează: :Hoţii!", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!" şi "Nu scăpaţi!". 

Jandarmii au instalat garduri de protecţie. Pe lângă efectivele de jandarmi obişnuite, la protest sunt şi jandarmi călare. La precedentul miting, prezenţa acestora a provocat nemulţumiri în rândurile manifestanţilor.

Protestul are loc după ce Camera Deputaţilor a adoptat modificarea Statutului magistraţilor şi modificarea legii ANI, pe fondul nemulţumirilor exprimate de opoziţie.

Camera Deputaţilor a adoptat luni cu 179 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor într-o şedinţă de vot final convocată ad-hoc. De asemenea, a fost adoptată, cu 167 de voturi ”pentru” şi 90 de voturi ”împotrivă” şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 încetează de drept. 

Deputaţii PNL şi USR au încercat să amâne votul pe legea 303/2004 privind statutul magistraţilor şi pe modificarea legii ANI abordând strategia dreptului la replică: un deputat care vorbea de la tribună invoca numele altui deputat prezent, care la rândul lui, potrivit regulamentului, avea dreptul să îi dea replica celui care i-a rostit numele.

Preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, a tăiat în repetate rânduri microfonul membrilor opoziţiei şi la un moment dat chiar a pus capăt intervenţiilor deputaţilor PNL şi USR.

Deputaţii USR au fluierat pe tot parcursul sesiunii de vot, iar liberalii au bătut cu palmele în bănci.

Decizia de convocare a sesiunii de vot final a fost luată de comitetul liderilor, la propunerea liderului deputaţilor PSD, Ioan Munteanu.

În mod normal, sesiunea săptămânală de vot final în Camera Deputaţilor este marţi, după prânz.

Comentarii

loading...