Foto Arhiva

Cătălin Ioniţă: Poliţia are în lucru aproape 1,6 milioane de cauze sub coordonarea procurorilor

Şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a informat miercuri, la prezentarea bilanţului Ministerului Public pe anul 2017, că IGPR are în lucru aproape 1,6 milioane de cauze aflate sub coordonarea procurorilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 13:53

"Activitatea Ministerului Public, performanţele obţinute şi aspectele pe care astăzi le evaluaţi nu pot fi desprinse de munca pe care poliţitii cu atribuţii de poliţie judiciară o fac sub coordonarea procurorilor sau prin delegare din partea acestora. Recent, am finalizat o evaluare a situaţiei din Poliţie şi aş vrea să vă vorbesc despre ceea ce înseamnă munca poliţiştilor alături de procurori. Volumul de muncă în instrumentarea cauzelor penale este unul consistent, Poliţia având în lucru aproape 1,6 milioane de cauze sub coordonarea procurorilor", a declarat Ioniţă.

El a adăugat că acest volum "impresionant" de activităţi s-a derulat în condiţiile în care numărul de poliţişti a scăzut semnificativ în anii 2016 şi 2017.

"Prin efortul nostru comun, am reuşit să menţinem performanţele instituţionale la un nivel ridicat, iar anul 2017 a fost unul în care împreună am ţinut criminalitatea sub control. Experienţa ne-a arătat că imaginea fiecărei instituţii pe care o reprezentăm se reflectă în mod direct în imaginea celeilalte. Vom putea spune că Parchetul are rezultate bune, dacă şi Poliţia are rezultate bune", a spus şeful Poliţiei Române.

Comentarii