Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cât de stresantă e boala Covid?

Pandemia de coronavirus a devenit stresantă pentru noi toţi, iar frica şi anxietatea pot fi copleşitoare pentru adulţi, dar şi pentru copii.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2020 - 17:59

Restricţiile sociale impuse gradual sau brusc în zeci de ţări ale lumii precum şi în România, teama îmbolnăvirii cu boala Covid, infectarea celor dragi cu virusul Sars cov 2, vestea morţii unora din preajmă, semnalele de alarmă transmise de medici despre rapiditatea şi modul de transmitere a virusului au dus la schimbări serioase în viaţa de zi cu zi a românilor şi a oamenilor din întreaga lume, mai ales de când li s-a limitat accesul în parcuri, pe străzi şi li s-a impus să stea acasă.

De aproape un an de zile toţi oamenii se află sub presiunea sistematică a unei afecţiuni care acţionează ca un factor de stres la nivelul psihicului uman, afecţiune pe care nici medicina,  nici stiinţa, deocamdată, nu o pot domoli. Răspândirea rapidă a virusului Sars Cov 2 a determinat milioane de oameni să-şi schimbe viaţa, ritmul, obiceiurile şi să păstreze distanţa faţă de semenii lor.

Cum resimt românii izolarea cauzată de pandemie, aflăm în reportajele realizate de Cristina Ţilică la „Dosar România”. TVR 1 – duminică, 29 noiembrie şi 13 decembrie, ora 18.00. 

Comentarii