Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Wikipedia

Casa memorială „Mihai Eminescu”, redeschisă publicului

Casa memorială „Mihai Eminescu” de la Ipoteşti va fi redeschisă duminică publicului, după patru luni de la închiderea sa pentru lucrări de reparaţii.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2018 - 10:35

„Vizitatorii vin în primul rând pentru casa familiei Eminovici şi nu sunt tocmai bine dispuşi când văd că nu poate fi vizitată. Noi trebuia să facem această lucrare, să facem această investiţie acolo”, a declarat recent managerul Memorialului Ipoteşti - Centrul de Studii Mihai Eminescu, Ana Sainenco, potrivit Agerpres.

Casa Memorială „Mihai Eminescu” a fost închisă pe 4 septembrie 2017, când au început lucrările de înlocuire a acoperişului din tablă şi a şarpantei. Investiţia, care s-a ridicat la peste 100.000 de lei, a fost realizată cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean. Acoperişul vechi al Casei Memoriale Mihai Eminescu a fost construit în 1978 şi prezenta un grad avansat de uzură.

Poetul Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850. Mâine se împlinesc 168 de la nașterea celui supranumit „luceafărul” poeziei românești. 

Comentarii

loading...