Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan: O anchetă internă este în desfășurare după incidentele de la metrou

Carmen Dan, a anunțat că o anchetă internă este în desfășurare în urma celor două incidente de la metrou, dintre care unul s-a soldat cu moartea unei tinere, adăugând că a solicitat să îi fie prezentată situația intervenției.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2017 - 14:52

"Eu am solicitat încă de dimineață să mi se prezinte situația intervenției și derularea procedurilor specifice, așa cum s-au derulat în mod cronologic. Am această situație, am solicitat Poliției Capitalei să facă un comunicat, ca să puteți vedea. E o anchetă în derulare, nu aș vrea să mă pronunț eu acum la cald, însă, din ceea ce am văzut, polițiștii, din momentul în care au fost sesizați — se cunoaște deja că a fost o oarecare sincopă, după apelul pe 112 - dar de la ora 17.15, când au fost sesizați și au început procedura de audiere, eu cred că e destul de justificată această prezentare a procedurilor. Sunt convinsă că veți avea astăzi acces la lucrul acesta, nu aș vrea să dezvolt eu acum", a precizat ministrul, în cadrul unei declarații acordate presei, la Palatul Parlamentului.

Ea a subliniat că nu dorește să se pronunțe asupra modului în care au reacționat reprezentanții Poliției, apreciind că este "oarecum lămuritor" comunicatul de presă transmis în acest sens.

"Pentru mine comunicatul este oarecum lămuritor, dar aș evita să mă pronunț acum și să spun: 'a fost bine, a fost rău'. Ce am constatat este că, din momentul în care s-a dat alarma, peste 470 de polițiști și peste 100 de jandarmi au desfășurat activități concentrate de a o găsi și localiza, lucru care s-a și întâmplat. (...) Până la ora 20 s-au făcut toate verificările, s-au audiat prima victimă și s-au vizualizat toate imaginile de pe camerele de supraveghere. (...) Bineînțeles că de fiecare dată se poate face mai mult. Bineînțeles că sunt activități și evenimente, cele mai multe dintre ele tragice sau triste, din care trebuie să învățăm", a declarat ministrul.

Ea a apreciat de asemenea că pot fi adoptate măsuri care să asigure mai bine securitatea celor care circulă cu metroul.

"Eu cred că se pot schimba multe, dar nu aș vrea să vorbesc eu în numele Metrorex. Cred că se pot trage niște concluzii și din acest eveniment și, da, cred că se pot face lucruri care să conteze pentru siguranța cetățenilor", a adăugat Carmen Dan.

Comentarii

loading...