19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialCarmen Dan: "Doar Poliția Capitalei are licență pentru testele psihologice ale angajaților"

Carmen Dan: “Doar Poliția Capitalei are licență pentru testele psihologice ale angajaților”

“Dacă nu se corelează aceste teste psihologice cu acele fişe de cunoaştere, nu reuşim să identificăm genul acela de comportamente în sistem şi dacă pot să vorbesc acum şi de aceste testări psihologice în acest moment, cu excepţia Poliţiei Capitalei nicio structură subordonată nu are licenţă pentru testele psihologice pe care le susţin angajaţii. Nici această informaţie nu se regăseşte în categoria informaţiilor pe care să le fi avut puse la dispoziţie de Poliţia Română şi cred că era important mai ales acum, când de două zile vorbim despre cum se fac aceste testări”, a afirmat Carmen Dan.

“Rolul meu este de a spune clar cum stau lucrurile. Trebuie să ne asuăm lucrurile şi să recunoaştem că sunt probleme, nu să le minimalizăm. Mi s-a părut greu de înţeles că un om care e în sistem de atâta vreme, că are un comportament în tot acest timp, are un dosar penal, se află în curtea ministerului. Era cunoscut sub denumirea ‘Violatorul’. Se ştia despre el. În luna decembrie a dat ultima amendă în calitate de agent de poliţie rutieră, operativ”, a tunat Carmen Dan.

Ministrul a adăugat că testările pentru admiterile în şcolile de poliţie, încadrări sau promovări se fac la Centrul de Psihologie al MAI, ceea ce este “totuşi bine”.

În replică, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC), declara că toate examenele de la Academia de Poliţie şi din şcolile de agenţi, unde evaluarea psihologică este eliminatorie, pot fi acum contestate, după ce ministrul de resort, Carmen Dan, a declarat că centrul de testări nu are autorizaţie.

“Am impresia că doamna Carmen Dan nu ştie ce declară. Dacă centrul de testare psihologică nu are avizare, înseamnă că toate testările psihologice privind încadrările sau admiterea în şcolile de profil sunt nule. Acel centru psihologic este în subordinea ministrului de Interne. Să-şi asume. Dacă, după un an de zile, doamna Carmen Dan îşi dă seama că acel centru nu are atestat… Vii tu, ministru de Interne, la televizor, să spui că centrul din subordinea ta nu are autorizare, nu respectă normele legale…”, a arătat Coarnă.

În ceea ce priveşte demiterea şefului Poliţiei, Coarnă a arătat că aceasta este o declaraţie politică. “Aţi văzut şi declaraţia de ieri (luni n.r.) a domnului Liviu Dragnea, care a spus acelaşi lucru. Este o declaraţie lipsită de temei, o comandă politică a domnului Dragnea către doamna Dan, care a fost executată instantaneu. De ce să demiţi un om care are rezultate?”, a mai spus liderul sindical.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă