9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

DOCUMENT VIDEO Carmen Dan: „Demisia unui ministru se hotărăște în cadrul partidului. Nu demisionez”

Am dovada acceptului ioniță pentru șefia Poliției. Marți, înainte de declarația de presă, am avut acceptul său de a conduce poliția și de a începe o reformă. Chestorul a semnat acordul, iar imediat după anunțul schimbării, s-a început o campanie de defăimare a sa. 

În condițiile acestea, miercuri dimineață, la ora 6:27, am primit un SMS de la Ioniță în care voia să ne întâlnim. Ambii am așteptat decizia lui Tudose, iar după anunțul premierul mi-a arătat actele, decizia despre Despescu și nu m-a întrebat de Ioniță. 

Miercuri n-am avut nicio întălnire și discuții cu Tudose. Însă, la ora 15 30, premierul Tudose l-a sunat pe Ioniță dacă mai vrea să fie șef, iar acesta a spus că nu.

Nu-mi pot explica schimbarea deciziei chestorului, deci numai el poate face acest lucru. Cel mai probabil s-a gândit că nu poate face acest pas, din moment ce generalul Despescu era încă în funcție.

Pot să înțeleg această dublă poziționarea premierului Tudose, dar nu înțeleg de ce nu m-a contactat.

Guvernul e unul politic, miniștrii sunt nominalizați validați în forurile statutare ale partidelor din coaliție. Tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern, a spus Carmen Dan.

Ultima oră
Pe aceeași temă