Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Petre Daea

Caravana "Alege oaia" ajunge la Buzău. Este așteptat Petre Daea

Caravana Campaniei naţionale de informare şi promovare"Alege oaia" va ajunge în acest weekend la Buzău, a anunțat, joi, Ministerul Agriculturii.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2018 - 14:14

Sâmbătă, la acest eveniment va fi prezent şi Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La Buzău vor fi amenajate 15 căsuţe în care fermierii din judeţ îşi vor expune produsele tradiţionale pe care consumatorii le vor putea degusta sau le vor putea achiziţiona. De asemenea, asociaţiile crescătorilor de ovine din Buzău le vor oferi vizitatorilor gratuit tocăniţă şi preparate din carne de oaie.

"Consiliul Judeţean Buzău, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, se va alătura campaniei "Alege oaia!", asigurând prezenţa interpreţilor de muzică populară, care vor întreţine buna dispoziţie a participanţilor cu dansuri şi cântece tradiţionale româneşti", se menţionează în comunicat.

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, ora 10:00, iar programul de vizitare va fi între orele 10:00-17:00, pentru ambele zile ale weekendului.

"Menţionăm că obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradiţiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creşterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine şi înfiinţarea la nivel naţional a unei pieţe de Gross, iar la nivel judeţean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii şi a produselor din carne de oaie", se mai precizează în comunicat.

Comentarii