15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialCanalul Sulina, creștere considerabilă a traficului naval pe Dunăre

Canalul Sulina, creștere considerabilă a traficului naval pe Dunăre

Potrivit sursei citate, în 2016, canalul Sulina a fost tranzitat de 1.771 de nave iar anul trecut, de 1.863 de nave, înregistrându-se o creştere de 5,2%. În ceea ce priveşte cantitatea de marfă transportată, în 2016 aceasta a fost de 3.763.900 tone iar anul trecut, de 4.306.900, ceea ce înseamnă o creştere de 14,2%, informează Agerpres.

“Pentru a fi posibil un astfel de trafic, AFDJ Galaţi a asigurat condiţiile de navigabilitate pe Dunăre pe sectorul maritim, care se întinde de la Marea Neagră până la Brăila. Tot timpul anului s-a asigurat o adâncime de minimum 25 de picioare, mai mult decât recomandă Comisia Dunării, de minimum 24 de picioare. Adâncimea s-a realizat prin intervenţiile cu draga ‘Dunărea Maritimă’, cu care s-a realizat în tot anul 2017 un volum de dragaj de aproape 670.000 mc, în valoare de 2,67 milioane euro. Tot cu această dragă am acţionat şi în portul Constanţa, unde am realizat un volum de dragaj de aproape 110.000 mc, în valoare de aproximativ 410.000 euro”, a precizat Dumitru.

El a mai spus că au fost asigurate în condiţii optime semnalizarea şi serviciul de pilotaj pe sectorul maritim al Dunării.

Şeful AFDJ Galaţi a precizat că a fost asigurat şenalul navigabil şi pe Dunărea fluvială, unde s-au efectuat dragări în valoare de 1,4 milioane euro.

“Chiar şi în aceste condiţii, pentru o perioadă de circa 120 de zile, vara trecută, şenalul navigabil, în anumite puncte critice, nu a avut adâncimea minimă admisă, de 2,5 metri, motiv pentru care în acest an AFDJ Galaţi şi-a propus să demareze mai devreme decât de obicei lucrările de dragaj, fără a aştepta o scădere accentuată a cotelor Dunării”, a spus Dumitru.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă