Campania INVICTUS îi ajută pe militarii răniți să participe la Jocurile din 2022

Invictus România, alături de Adrian Măniuţiu şi partenerul strategic EM360, dă startul Campaniei #ROMÂNIAeINVICTUS vineri, 23 aprilie.

Share

Romania libera 0 comentarii

22.04.2021 - 19:57

Campania este menită a strânge fonduri care să îi ajute pe cei 177 de militari care vor participa la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga.

„Pornind de la destinele celor 177 de militari răniţi în operațiuni militare, ne-am propus să strângem 177.000 de euro pentru tratamente și dispozitive medicale specifice, echipamente sportive şi tehnice, dar şi pentru nutriţia şi recuperarea veteranilor sportivi, atât de importante pentru participarea echipei Invictus România la Jocurile Invictus din 2022, de la Haga”, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

La startul campaniei va fi şi directorul Statului Major al Apărării, general-maior Corneliu Postu, care va pedala împreună cu Lotul de ciclism al echipei Invictus România.

Începând cu ora 10:30, voluntarii vor parcurge 37 de kilometri simbolici din Piteşti, de la Poarta Eroilor (Pădurea Trivale), până la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, din Curtea de Argeş, unde vor păstra un moment de reculegere în memoria camarazilor căzuți la datorie.

Pe lângă promovarea proiectului de recuperare prin sport a militarilor răniți, Campania #ROMÂNIAeINVICTUS are ca obiectiv şi atragerea de sponsori și parteneri în vederea sprijinirii participării la Jocurile Invictus.

La campanie va participa și Eduard Grosu, sportivul care la doar 21 de ani a devenit primul ciclist profesionist din România și care acum se pregătește să ne reprezinte la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea se vor alătura atât Adi Marcu – Vicecampion Național Under 23 la ciclism și Valentin Afrasinei - Campion Național Cadeți, cât și alți 4 campioni naționali de la categoriile copii, toți membri ai echipei EG Cycling Academy.

 

Comentarii