5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialCamin pentru Bunici, un loc pentru care pentru multi inseamna acasa (P)

Camin pentru Bunici, un loc pentru care pentru multi inseamna acasa (P)

Situat in Voluntari, judetul Ilfov, in imediata vecinatate a padurii Baneasa – cu vedere spre padure , acest camin privat pentru batrani este locul in care preocuparea pentru seniori se manifesta cu suflet si din suflet. Aici locuiesc batrani de care familia nu se mai poate ocupa, batrani cu diferite afectiuni medicale sau, pur si simplu, batrani care nu se mai pot misca la fel ca inainte. Caminul pentru Batrani se adreseaza, asadar, seniorilor cu limitari fizice, celor care au nevoie de ajutor pentru anumite sarcini sau pur si simplu celor care doresc ca cineva sa le tina companie atunci cand familia nu poate – ingrijirea intr-un camin pentru varstnici fiind o optiune din ce in ce mai populara.

In mod ideal, persoanele in varsta ar trebui sa fie ingrijite de membrii familiei lor, doar ca azi, mai mult ca niciodata, contextul zilnic nu permite aceste lucruri. De regula, membrii familiei sunt angajati intr-un tumult de activitati ce incep seara si se termina tarziu in noapte. Cu toate acestea, exista alte alternative, precum casele de ingrijire medicala. Ce avantaje au acestea?

–  ofera o atentie mai buna ingrijirii persoanelor in varsta, in special pentru cei care necesita asistenta medicala 24 de ore pe zi.

– pentru persoanele in varsta care se afla in recuperare, casele de ingrijire pot oferi optiuni mai bune pentru a face procesul mai rapid.

– in azil, li se ofera mese adecvate, bazate pe regimul ce trebuie urmat

Casa de batrani Pipera nu doar ca ofera un loc in care varstnicii primesc ingrijiri medicale zilnice, dar ofera si divertisment orientat spre a bucura si a distra batranii, in functie de conditiile lor fizice. Acest azil de batrani din Bucuresti ofera diferite optiuni de relaxare, care fundamenteaza, de altfel, o abordare pozitiva a vindecarii.

In acest centru, batranii locuiesc intr-o cladire mare, alaturi de alte persoane de aceeasi varsta. Aici, batranii pot fi cazati in camere cu 3 sau 4 paturi, dar si in dormitor matrimonial. Desi copiii nu sunt siguri daca aducerea unui parinte in varsta intr-o casa de ingrijire medicala este o idee buna, acest azil de batrani ofera mai multe avantaje pentru rezidenti, printre care:

§  Curte generoasa, in care batranii se pot relaxa, supravegheati fiind de personalul centrului;

§  Ingrijire medicala de specialitate pentru rezidenti timp de 24 ore/zi;

§  Securitate – exista paza securizata;

§  Membrii familiei isi pot vizita batranii in fiecare zi;

§  Sunt organizate activitati programate regulat pentru a construi un sentiment de comunitate in randul batranilor;

§  Personalul caminului lucreaza indeaproape cu batranii pentru a incuraja o mai mare independenta din punct de vedere fizic, mentinand in acelasi timp un mediu sigur si primitor. Personalul are, de asemenea, grija de sarcinile de baza, cum ar fi spalatul si pregatirea meselor.

 

Caminul pentru Batrani poate fi contactat online pe site-ul https://camin-pentru-bunici.ro/, telefonic (0744649323/ 0724205565) sau mergandu-se la adresa:  Strada George Enescu nr. 10, Loc. Voluntari, Jud. Ilfov.

Cele mai citite

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă