Foto Arhiva

Camera Deputaţilor: Centrele de detenţie vor face un raport social

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 202 voturi pentru şi 47 abţineri, o propunere legislativă potrivit căreia centrele de detenţie vor fi obligate să realizeze un raport social personalizat către Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă.

Share

Rl online 0 comentarii

18.04.2018 - 13:34

Proiectul de lege completează art.165 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, având în vedere "instituirea obligaţiei centrelor de detenţie de a realiza un raport social personalizat către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru persoanele care mai au de executat 3 luni din pedeapsa privativă de libertate".

"Centrul educativ, respectiv centrul de detenţie, înaintează către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din unitatea administrativ teritorială în care îşi are domiciliul persoana internată un raport social personalizat , pentru persoana care mai are 3 luni până la împlinirea termenului la care acesta dobândeşte vocaţia de a fi liberată", prevede proiectul.

Acest text de lege contribuie la "reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate", a apreciat deputatul PSD Oana Florea, iniţiator al proiectului.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Comentarii