23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCalafat, groapă de gunoi care încalcă standardele de mediu, chiar sub ochii...

Calafat, groapă de gunoi care încalcă standardele de mediu, chiar sub ochii autorităților

Maşinile de la salubritate aruncă aici deşeurile adunate din tot oraşul, în loc să le ducă la Craiova, la singurul depozit ecologic autorizat din judeţ. Edilul spune că soluţia e una temporară.

Hectare întregi din islazul de la marginea oraşului Calafat au fost transformate în groapă de gunoi. Câteva zeci de tone de deşeuri adunate din oraş sunt aduse aici săptămânal. Aduc şi localnicii, aduce şi primăria, deşi, conform legii, gunoiul ar trebui să ajungă la depozitul ecologic de la Craiova, potrivit Digi24.

Peisajul dezolant este un adevărat focar de infecţie. Primarul spune, însă, că a luat decizia din cauză că nu reuşeşte să ducă la Craiova tonele de deşeuri pe care le fac locuitorii oraşului.

Autorităţile de mediu spun şi ele că groapa de gunoi improvizată de primărie este periculoasă. Până acum nimeni nu ştia de existenţa ei. De-acum încolo se vor lua măsuri.

Groapa de gunoi a oraşului Calafat a fost închisă acum câţiva ani pentru că nu mai era conformă. A început construcţia uneia noi, dar lucrările sunt departe de a fi încheiate.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă