Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Buzău: Acumularea de apă la barajul Siriu, cu 1,6 metri peste nivelul normal

Acumularea de apă de la barajul Siriu a ajuns la aproape 570 de metri peste nivelul mării, cu 1,6 metri peste nivelul normal, aproape de limita de umplere, au anunţat miercuri specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Buzău - Ialomiţa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 13:52

"Creşterea nivelului acumulării de la Siriu a fost provocată de debitele extrem de mari pe cursul superior al râului Buzău, în judeţul Covasna, la Sita Buzăului, unde la ora 6 se înregistra un debit de 215 mc/s, cota de pericol fiind depăşită cu 57 mc/s, pentru ca la ora 11 să ajungă la 190 mc/s", a declarat, pentru Agerpres, directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău - Ialomiţa, Mariana Lăcătuşu.

Potrivit sursei citate, un nivel comparabil a fost înregistrat în octombrie 2016, când acumularea de la Siriu a ajuns la un nivel de 567 de metri.

Directorul tehnic a mai spus că "în ultimele 24 de ore, la punctul de măsurare de la Vama Buzăului au fost înregistrate cantităţile de apă de 70,4 l/mp, la Sita Buzăului, 44,3 l/mp, iar la Comandău, 41,6 l/s, cantităţi de apă preluate de Barajul de la Siriu care şi-a îndeplinit rolul de atenuare a inundaţiilor în aval".

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabi Cosma, a declarat că hidrologii au luat miercuri măsura de dublare a cantităţii de apă care se elimină prin vanele deschise ale barajului Siriu, debitul ajungând la 120 mc/s, alţi 32 mc/s fiind uzinaţi de Hidroelectrica.

Comentarii