11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Bucureşti: Peste 500 de persoane fără adăpost, strânse de pe străzi şi cazate în centrele sociale

468 de persoane au fost cazate în adăpostul din Theodor Pallady, 16 persoane în cel din Berceni, iar alte 45 în Centrul de Tranzit din Şoseaua Viilor.

„Echipele mobile ale DGASMB monitorizează în continuare persoanele care refuză cazarea în centrele sociale şi distribuie ceai şi supă caldă, precum şi geci, bocanci, pături. Bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei”, transmite PMB.

Primăria a pus la dispoziţia cetăţenilor un Telverde – 0.800.800.868 – unde pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii.

În ceea ce priveşte traficul rutier din Bucureşti, primăria susţine că nu sunt probleme, întrucât pe tot parcursul nopţii şi dimineaţa au acţionat 358 de utilaje pe artelele principale şi pe o parte din cele secundare.

„S-a intervent în toate cele 6 sectoare cu 583 de operatori manuali pentru curăţarea staţiilor RATB, a gurilor de metrou, a trecerilor de pietoni şi a trotuarelor. Facem precizarea că din momentul declanşării fenomenelor meteorologice şi până în prezent nu au existat probleme privind fluenţa traficului în Capitală. În momentul de faţă traficul rutier se desfăşoară în conditii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale sau cele care asigură accesul la instituţii de interes public sau social fiind ,,la negru””, potrivit Primăriei.

În prezent sunt în vigoare trei atenţionări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol. Este vorba de o atenţionare cod portocaliu de ger, care a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 03.00, şi este valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară, vizând judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Această atenţionare expiră pe 1 martie, la ora 10.00. Tot luni dimineaţa, dar de la ora 07.00, a intrat în vigoare o altă atenţionare cod portocaliu dar de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman. Această atenţionare expiră tot luni, la ora 23.00. Este în vigoare şi o a treia atenţionare cod portocaliu, tot de viscol şi ninsori, dar de data aceasta pentru judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea şi municipiul Bucureşti. Potrivit ANM, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m. Acest cod portocaliu expiră marţi, 27 februarie, la ora 14.00.

Ultima oră
Pe aceeași temă