4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialBucurești: Paradă militară şi trafic restricţionat, miercuri

București: Paradă militară şi trafic restricţionat, miercuri

Miercuri, în intervalul 08.00 – 12.00, traficul pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti va fi restricţionat ca urmare a ceremoniei militare şi religioase organizate la Monumentul Trupelor de Geniu, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

Cu ocazia Zilei Armei Geniului, circulaţia va fi restricţionată pentru autoturisme la intersecţia Bd. Geniului cu Bd. Iuliu Maniu.

“Se va restricţiona traficul rutier între orele 08.00-12.00, banda I de circulaţie pe Bd. Iuliu Maniu, între Bd. Vasile Milea şi Bd. Geniului, inclusiv breteaua din dreptul Monumentului Eroilor Genişti, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Brigăzii Rutiere”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Rutiere.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să ţină cont de restricţiile de circulaţie impuse în zonă, iar pietonii să circule doar pe trotuare şi prin spaţiile permise.

În anul 1929, în memoria eroilor armei geniu din războiul de reîntregire a neamului, în Bucureşti a fost ridicat Monumentul Eroilor din Arma Geniu, la împlinirea a 70 de ani de existenţă a acesti arme , prin contribuţia voluntară a tuturor ofiţerilor de geniu din armata română. Specificul armei este redat prin statuile a patru ostaşi genişti, reprezentând specialităţile armei geniu: pionieri, căi ferate, pontonieri şi telefonişti-telegrafişti. Pe soclu se află inscripţia: “Spuneţi generaţiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătaie pentru întregirea neamului”, iar într-un medalion montat pe treptele monumentului stă scris: “EROILOR DIN ARMA GENIULUI 1916-1919”, scrie forter.ro.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă