Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

București: Paradă militară şi trafic restricţionat, miercuri

Miercuri, în intervalul 08.00 - 12.00, traficul pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti va fi restricţionat ca urmare a ceremoniei militare şi religioase organizate la Monumentul Trupelor de Geniu, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2018 - 08:11

Miercuri, în intervalul 08.00 - 12.00, traficul pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti va fi restricţionat ca urmare a ceremoniei militare şi religioase organizate la Monumentul Trupelor de Geniu, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.

Cu ocazia Zilei Armei Geniului, circulaţia va fi restricţionată pentru autoturisme la intersecţia Bd. Geniului cu Bd. Iuliu Maniu.

"Se va restricţiona traficul rutier între orele 08.00-12.00, banda I de circulaţie pe Bd. Iuliu Maniu, între Bd. Vasile Milea şi Bd. Geniului, inclusiv breteaua din dreptul Monumentului Eroilor Genişti, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Brigăzii Rutiere", se arată într-un comunicat al Poliţiei Rutiere.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să ţină cont de restricţiile de circulaţie impuse în zonă, iar pietonii să circule doar pe trotuare şi prin spaţiile permise.

În anul 1929, în memoria eroilor armei geniu din războiul de reîntregire a neamului, în Bucureşti a fost ridicat Monumentul Eroilor din Arma Geniu, la împlinirea a 70 de ani de existenţă a acesti arme , prin contribuţia voluntară a tuturor ofiţerilor de geniu din armata română. Specificul armei este redat prin statuile a patru ostaşi genişti, reprezentând specialităţile armei geniu: pionieri, căi ferate, pontonieri şi telefonişti-telegrafişti. Pe soclu se află inscripţia: "Spuneţi generaţiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătaie pentru întregirea neamului", iar într-un medalion montat pe treptele monumentului stă scris: "EROILOR DIN ARMA GENIULUI 1916-1919", scrie forter.ro.

Comentarii

loading...