31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialBucurești: Faţada Muzeului Naţional de Artă, ticsită cu mesaje de protest proiectate...

București: Faţada Muzeului Naţional de Artă, ticsită cu mesaje de protest proiectate cu lumini

Mesajele celor câteva zeci de protestatari au fost: MAI – Ministerul Apărării Infractorilor, #rezist şi „Vă vedem”.

De asemenea, ei au scandat „Ce vrem noi, e şi pentru voi”, „PSD – Ciuma Roşie”, „Libertate”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi „Ne-am săturat cât ne-aţi furat”, „Justiţie, nu corupţie”, „Vă rugăm să ne scuzaţi/Nu producem cât furaţi”, citează News.ro.

“Cristian Mihai Dide, un tânăr din Bucureşti care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste îndreptate împotriva guvernelor PSD-ALDE şi împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost încătuşat, arestat şi dus la secţia de poliţie deoarece a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă şi pe Monumentul Revoluţiei din centrul Bucureştiului în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei. Drept raspuns, duminică, ora 21:30, ne strângem în faţa Muzeului de Artă, unde proiectăm mesaje. Vino cu un laser verde, rosu sau cu o lanterna. #lumineazăoraşul”, se arăta în mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mesajul #rezist a apărut pe clădirea Muzeului de Artă vineri seară în timpul festivalului de lumini Spotlight. Poliţia a fost sesizată printr-un apel la 112, ulterior stabilidu-se că proiecţia era făcută de un bărbat, de la etajul 8 al unei clădiri din apropierea muzeului. Conform poliţiştilor, bărbatul a refuzat să se legitimeze şi a folosit un limbaj injurios, fiind dus la secţia de poliţie şi sancţionat contravenţional.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, „în seara de 13 aprilie, in jurul orei 22.00, prin sistem 112 a fost sesizat faptul că pe clădirea Muzeului de Artă sunt proiectate imagini”.”La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ordine şi siguranţă publică al Secţiei 3 Poliţie, care pe terasa de la etajul 8 al unei clădiri din proximitatea muzeului, a depistat un barbat care realiza proiecţia. Întrucât acesta a refuzat să se legitimeze şi a avut un limbaj injurios, a fost imobilizat şi condus la secţia de poliţie, unde, după identificare, a fost sancţionat contravenţional”, a precizat Sarca.

Bărbatul ridicat de poliţişti, Cristian Mihai Dide, a anunţat că luni la ora 12:00 va susţine o conferinţă de presă în faţa Secţiei 3 de Poliţie pentru a oferi explicaţii în legătură cu incidentul în care a fost implicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă