Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bucharest Pride 2018 - Peste 2.000 de persoane au pornit în marş pe Calea Victoriei

Peste 2.000 de persoane au pornit, sâmbătă seară, în marş pe Calea Victoriei spre Piaţa Universităţii, în semn de susţinere a diversităţii, comunităţii LGBTI şi drepturilor reprezentanţilor ei.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

09.06.2018 - 19:12

"Dacă am sta de vorbă mai mult unii cu alţii, am avea şansa să ştim mai mult unii despre alţii", a declarat un bucureştean, nemulţumit de "graniţa trasată de PSD" între cele două mulţimi. În Piaţa Victoriei, mii de oameni s-au adunat deja pentru mitingul de susţinere a PSD. 

Aşa cum au anunţat organizatorii, un steag - curcubeu de mari dimensiuni a fost desfăşurat şi purtat de participanţii la paradă.

În Piaţa Universităţii (esplanadă) va continua petrecerea şi vor fi rostite mai multe discursuri: ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, Peaches, Dragoş Bucurenci şi Andreea Bălan se numără între cei care vor vorbi.

La cea de-a 14-a ediţie a marşului diversităţii vor fi sărbătoriţi 40 de ani de când a fost creat steagul-curcubeu, pentru a reprezenta solidaritatea comunităţii LGBTI şi apărarea drepturilor ei. Astfel, un steag de mari dimensiuni va fi prezentat în cadrul marşului.

Bucharest Pride se va încheia cu o petrecere în clubul Control, unde va cânta Peaches, pentru prima dată la Bucureşti.

Comentarii