Foto Arhiva

Braşov: Turistul polonez rănit în Masivul Făgăraş a fost externat

Turistul polonez în vârstă de 22 de ani, rănit joi în Masivul Făgăraş, în timp ce se deplasa pe un traseu spre Vârful Moldoveanu, a fost vineri externat din spital, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Braşov.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2018 - 13:01

''Turistul a fost transferat în cursul nopţii trecute de la Spitalul municipal Făgăraş, unde a fost dus după ce a fost coborât de pe munte, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cu medic. Aici, i s-a făcut un examen tomograf pentru că la Făgăraş nu exista această posibilitate, iar vineri dimineaţa a fost externat'', a declarat, pentru AGERPRES, coordonatorul acţiunii de salvare din Masivul Făgăraş, Mihai Pascu, din partea CJ Braşov.

Zece turişti polonezi aflaţi în grup pe un traseu spre Vârful Moldoveanu, din Masivul Făgăraş, au cerut joi ajutor, după ce s-au rătăcit, unul dintre ei fiind rănit după ce a căzut în timp ce se deplasa pe traseul montan. Două elicoptere, unul de la Bucureşti şi altul de la Tg. Mureş, au acţionat pentru recuperarea turistului rănit şi transportarea acestuia la spitalul din Făgăraş. Ceilalţi nouă turişti au coborât de pe munte, până la lăsarea întunericului, însoţiţi de reprezentanţii Salvamont din oraşul Victoria, ei neavând probleme medicale. Acţiunea de recuperare a turistului rănit a început la ora 18,00 şi s-a încheiat după circa 60 de minute.

Comentarii