Foto Arhiva

Braşov: Stratul de zăpadă nou depus depăşeşte 30 de centimetri

Stratul de zăpadă nou depus în staţiunile montane Predeal şi Poiana Braşov depăşeşte 30 de centimetri, iar condiţiile de schiat sunt foarte bune pe toate pârtiile din cele două staţiuni, a declarat vineri, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2018 - 14:09

''Este ca în toiul iernii. Stratul de zăpadă nou depăşeşte 30 de centimetri, astfel că pe pârtii avem peste 80 de centimetri strat de zăpadă. În cursul nopţii vor intra ratracurile pentru bătătorirea zăpezii. Condiţiile de schiat sunt foarte bune pe toate pârtiile din Predeal. Instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona până la ora 19,00, iar duminică până la ora 17,00. Cred că staţiunea va fi aglomerată la acest sfârşit de săptămână. Dacă nu va fi o încălzire bruscă în următoarea perioadă se va putea schia şi de Paşte la Predeal'', a declarat Cătălin Câmpeanu, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal, pentru Agerpres.

Referitor la rezervările făcute pentru sărbătorile pascale în hotelurile şi pensiunile din staţiunea Predeal, gradul de ocupare a spaţiilor de cazare este în acest moment de 80%. Un pachet de servicii la un hotel de patru stele, care include cazare şi demipensiune pentru trei nopţi costă 2.150 de lei. Pentru un hotel de trei stele numai cazarea, în cameră dublă, costă 240 de lei pe noapte. La o pensiune de trei stele, un pachet de servicii pentru trei nopţi care include cazare în cameră dublă, cu mic dejun şi cină, costă 145 de euro de persoană, potrivit sursei citate.

La Poiana Braşov se schiază pe toate pârtiile domeniului schiabil, stratul nou de zăpadă fiind între 20 şi 30 de centimetri, astfel că grosimea totală a stratului de zăpadă pe părtii a ajuns să măsoare între 80 şi 100 de centimetri. Funcţionează telecabinele, telegondola, telescaunele şi teleschiul Bradul. În Masivul Postăvarul temperatura este vineri de minus şase grade Celsius. Turiştii sunt atenţionaţi să schieze cu multă atenţie având în vedere că s-a depus strat proaspăt de zăpadă, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Comentarii