Foto Arhiva

Braşov: Prefectul susţine că situaţia începe să revină la normal după codul roşu

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a susţinut miercuri, după întrunirea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pentru a doua oară în mai puţin de 24 de ore, că în prezent situaţia este sub control, iar cotele apelor încep să scadă uşor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2018 - 14:15

Ploile au încetat, după ce judeţul Braşov a fost sub Cod Roşu, începând de marţi seara de la ora 17.00 până miercuri la ora 12.00.

''Punctul culminat a fost marţi noaptea, în intervalul orar 23.30-24.30, de fapt a fost o noapte fierbinte în mai multe locuri din judeţ. Probleme au fost şi la lacul Dumbrăviţa, unde s-au depăşit cotele de inundaţie şi cu greu a fost ţinută situaţia sub control. La fel s-a întâmplat şi cu Lacul Tărlung, de unde se alimentează cu apă potabilă municipiul reşedinţă, dar, până la urmă, şi aici situaţia a fost sub control. De asemenea, în zona localităţii Comăna au fost probleme din cauza arborilor mari şi foarte mari aduşi de apele învolburate, dar şi a gunoaielor care s-au blocat în pilonii podului de la Comăna. În zorii zilei de miercuri, utilajele grele au intervenit şi au curăţat zona. Am acţionat toată noaptea, ne-am împărţit cu cei de la Apele Române, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), pe râul Olt şi afluenţii acestuia, Homorodul Mic şi Homorodul Mare, exact punctul fierbinte unde a început viitura'', a explicat prefectul.

Acesta a mai afirmat că este "foarte supărat" pe reprezentanţii Gărzii Forestiere Braşov, cărora le-a cerut de mai bine de o lună să reglementeze situaţia copacilor care pun în pericol circulaţia pe DN13 Braşov-Târgu Mureş, dar şi a zonei din apropierea căii ferate dintre Braşov şi Predeal.

''Ei au venit cu tot felul de soluţii, dar absolut nimic nu s-a pus în practică. Luni, am discutat din nou cu ei despre situaţia copacilor periculoşi, dar tot degeaba, iar marţi seara, doi copaci au căzut peste firele de contact ale căii ferate dintre Braşov şi Predeal, circulaţia feroviară fiind oprită între cele două staţii mai bine de trei ore'', a punctat Marian Rasaliu.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cei 416 consumatori din localitatea Dumbrăviţa, care au rămas fără curent electric, după ce un punct de transformare a fost înghiţit de ape, au fost realimentaţi după intervenţia pompierilor şi a echipelor de la Electrica.

În judeţ a fost inundată o suprafaţă de 685 ha teren agricol, din care 250 ha în localitatea Comăna, 85 în Homorod şi 350 la Hoghiz, potrivit unui comunicat de presă, transmis miercuri, de biroul de presă al Prefecturii Braşov.

Patru şcoli din judeţul Braşov şi-au suspendat miercuri dimineaţa cursurile, din cauza ploilor abundente din cursul nopţii, a informat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Ion Negrilă.

În informarea adresată secretarului de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale, Ariana Oana Bucur, se precizează că Şcoala Gimnazială Homorod, Şcoala din satul Crihalm,a comuna Comăna, Şcoala din satul Cutuş, comuna Crizbav şi Şcoala din satul Paltin, comuna Şinca Nouă şi-au suspendat miercuri cursurile din cauza ploilor abundente din ultimele ore.

Comentarii