Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Brăila: Dunărea a înregistrat cu 50 de centimetri peste cota de atenţie

Dunărea înregistrează marţi, la Brăila, 610 cm, cu 50 cm peste cota de atenţie, deşi se află în scădere cu 6 cm faţă de cota înregistrată luni, potrivit informaţiilor furnizate de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.

Share

Rl online 0 comentarii

10.04.2018 - 15:21

Sectoarele de dig din Insula Mare a Brăilei sunt în faza a III-a de apărare, cu apa crescută la mai mult de o treime din înălţimea taluzului, iar restul digurilor din judeţul Brăila se află în faza a II-a de apărare, cu apa urcată la un metru din înălţimea taluzului.

Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila patrulează în permanenţă pe diguri, pentru a monitoriza situaţia şi sunt pregătiţi să intervină pentru a remedia eventualele probleme care mai apar, în ultimele două săptămâni fiind neutralizate 14 grifoane apărute în diguri.

Primăria Brăila a supraînălţat cu tuburi de ciment gurile de canalizare din zona Căpităniei Portului, unde apa a trecut în unele locuri peste baza digului, pentru a nu se mai repeta episodul din 2010, când Dunărea a atins 713 cm, iar faleza a fost total inundată.

Autorităţile locale rămân în alertă, având în vedere că, până pe 20 aprilie, se menţine Codul portocaliu pe Dunăre, pe sectoarele: aval Gruia - Olteniţa (judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), Cernavodă - Galaţi şi în Delta Dunării (judeţele: Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Tulcea şi Galaţi).

Comentarii

loading...