16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialBrăila: A cincea zi de prosteste pentru angajaţii societăţii locale de transport

Brăila: A cincea zi de prosteste pentru angajaţii societăţii locale de transport

Sunt așadar cinci zile de când municipiul Brăila este lipsit de mijloacele de transport public local, Braicar fiind unicul operator de transport în comun din oraş, relatează News.ro.

Şoferii de la Braicar au protestat zilnic în ultimele zile, ei adunându-se la depou unde cer negocieri cu administraţia societăţii pentru a stabili împreună un grafic după care să le fie majorate salariile.

Pe de altă parte, oficialii companiei le-au transmis salariaţilor să iasă pe trasee, pentru că altfel riscă să fie concediaţi, dar salariaţii vor mai întâi încheierea unui protocol care să vină cu  asigurări că le vor fi mărite lefurile.

De joi, de la începerea acestui conflict spontan, au fost doar discuţii, dar nu şi o negociere între părţi. Autorităţile locale nu au putut nici ele gestiona acest conflict , considerând că nu se pot implica.

Şoferii de la Braicar spun că îşi vor da demisia în masă dacă unii dintre protestatari vor fi sancţionaţi în urma conflictului spontan declanşat săptămâna trecută.  

Şoferii nu vor să iasă pe trasee până nu au garanţia unor majorări salariale , la început cu 7,5 la sută, urmând ca, în etape, să crească majorarea până la circa 28 la sută. Oamenii vor însă certitudini şi asigurări că salariile le vor fi mărite, altfel ei spun că vor continua protestul prin refuzul de a ieşi cu maşinile pe traseu.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă