Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Botoşani: Prefectul solicită Ministerului Sănătăţii sprijin pentru angajarea de medici şcolari

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, a anunţat, vineri, că solicită Ministerului Sănătăţii să adopte măsuri pentru extinderea reţelei de cabinete şcolare în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2018 - 15:02

El a declarat, pentru Agerpres, că în întreg judeţul Botoşani există, în prezent, doar 20 de cabinete şcolare, dintre care 16 în mediul urban şi numai patru în mediul rural.

"În cele 20 de cabinete lucrează 11 medici şi 26 de asistenţi medicali. Sunt foarte puţini faţă de cât ar trebui. Fiecare comună ar trebui să funcţioneze cu câte un cabinet şcolar. Personalul medical este prins pe schema organizatorică a fiecărei primării, dar banii pentru salarii vin de la Ministerul Sănătăţii", a afirmat Şlincu.

El a menţionat că solicită Ministerului Sănătăţii să prevadă în buget finanţare pentru cel puţin un salariu al medicilor şcolari la nivelul fiecărei comune.

Prefectul de Botoşani a mai spus că a solicitat primarilor să angajeze servicii de medicină şcolară pe baza unor contracte de prestări servicii, astfel încât toţi elevii să poată beneficia de consultaţii medicale.

Comentarii