Foto Arhiva

Botoşani: Alertă după ce au fost descoperite focare de rujeolă

Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani sunt în alertă după ce au fost descoperite focare de rujeolă în două comunităţi de romi, la 24 de persoane, şi de hepatită A la trei elevi şi doi adulţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 11:43

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că la nivelul judeţului Botoşani au fost confirmate 24 de cazuri de rujeolă, existând focare de infecţie în comunităţile rome din Dorohoi şi Broscăuţi.

De asemenea, un focar de hepatită A există în localitatea Breaza, din comuna Santa Mare, unde au fost confirmate deja cinci îmbolnăviri.

”Avem un focar de rujeolă la Dorohoi şi Broscăuţi, în comunităţile cu populaţie romă. Există 14 persoane confirmate clinic şi alte zece persoane, între care şi un copil, confirmate cu buletine de analiză la Laboratorul Regional Iaşi. Direcţia de Sănătate Publică a declanşat procedura de intervenţie în focare şi de delimitare a extinderii acestuia prin izolarea suspecţilor şi prin imunizarea contacţilor”, a declarat directorul DSP Botoşani, Teodor Ferariu.

Niciuna dintre persoanele care au contactat boala nu era vaccinată antirujeloic.

Directorul DSP Botoşani, Teodor Ferariu, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, că un focar incipient de heapatită A a fost descoperit în localitatea Breaza din comuna Santa Mare, boala fiind confirmată în cazul a trei elevi şi doi adulţi, fiind vorba de doi părinţi.

”DSP a luat măsurile necesare dezinfecţiei focarelor familiale şi ale şcolilor din localităţile Breaza şi Santa Mare, dar şi vaccinarea celor care au intrat în contact cu persoanele bolnave. Miercuri au fost vaccinaţi 22 de elevi, în perioada următoare urmând să aibă loc noi vaccinări, numărul persoanelor vaccinate urmând să ajung la 60”, a spus directorul DSP Botoşani.

Comentarii