Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bistrița, pârtia de schi care a costat 25 de milioane de lei a fost închisă după trei zile

Primăria Bistriţa a închis, luni, pârtia de schi în care a investit 25 de milioane de lei, după ce zăpada s-a topit din cauza temperaturilor ridicate, punând în pericol siguranţa schiorilor. Pârtia a fost inaugurată în urmă cu 3 zile.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.01.2018 - 14:45

Vremea caldă din ultimele două zile şi precipitaţiile abundente au obligat primăria Bistriţa să oprească telescaunul şi să restricţioneze accesul schiorilor pe pârtia Cocoş, deschisă vineri publicului.

“Pârtia de schi s-a deschis vineri, a funcţionat pe parcursul weekend-ului. Din păcate, plouă de aproape 24 de ore, vremea este mult prea caldă, stratul de zăpadă din partea superioară a pârtiei face ca schiatul să nu mai fie aşa cum trebuie, în mod corespunzător. O ţinem deocamdată în aşteptare, până când vremea se va răci şi până când vor reuşi să producem din nou zăpadă artificială. Ca număr de persoane pe care noi le-am avut în aceste trei zile, sunt peste 700 de cartele pe care noi le-am vândut, ceea ce înseamnă o prezenţă semnificativă din punctul nostru de vedere”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bistriţa, Mihai Ruşti.

Pârtia de schi din Bistriţa a fost amenjată la o altitudine de 676 de metri, are 1.300 de metri şi o diferenţă de nivel de 257 de metri, investiţia ajungând la 25 de milioane de lei. Este dotată cu telescaun cu patru locuri, cu instalaţie de nocturnă şi cu instalaţie de produs zăpada artificială, pentru amenajarea acesteia Primăria Bistriţa accesând un credit pentru o perioadă de zece ani.

Pârtia a fost finalizată în 2016 însă senzonul de iarnă 2016-2017 a fost ratat pentru că municipalitatea nu a găsit o firmă care să se ocupe de ea, respectiv să folosească telescaunul, să încaseze taxele şi să execute lucrările zilnice necesare menţinerii în funcţiune a pârtiei. Pentru o zi de schi, preţul unui abonament la telescaun este de 30 de lei pentru adulţi, 20 de lei pentru tinerii între 15 şi 18 ani şi persoanele peste 65 de ani şi de 10 lei pentru copii.

Comentarii

loading...