Bistriţa: Numărul absolvenţilor interesaţi de indemnizaţie de şomaj a scăzut

Numărul absolvenţilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, promoţia 2018, care s-au înregistrat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi pot primi indemnizaţie de şomaj, a scăzut de trei ori faţă de anul trecut, trend menţinut în ultimii doi ani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2018 - 10:15

Potrivit informaţiilor furnizate, miercuri, de Agerpres, de către purtătorul de cuvânt al AJOFM Bistriţa-Năsăud, Adina Preda, la data de 1 septembrie în evidenţele agenţiei erau înregistraţi 96 de absolvenţi de învăţământ, dintre care 74 absolvenţi de liceu, 18 absolvenţi de învăţământ profesional, trei absolvenţi de învăţământ universitar şi un absolvent al unei şcoli postliceale.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, numărul absolvenţilor care apelaseră la serviciile AJOFM era de 284, reprezentând o treime din totalul celor înregistraţi în anul 2016, când în baza de date existau 860 de absolvenţi.

Potrivit legii, absolvenţii care vin la AJOFM beneficiază de consiliere profesională gratuită şi pot primi, timp de şase luni, o indemnizaţie de şomaj în valoare de 250 lei pe lună. De asemenea, în cazul în care reuşesc să îşi găsească un loc de muncă, aceşti tineri pot primi primă de încadrare sau primă de mobilitate.

Agenţii economici care angajează absolvenţi beneficiază de subvenţii, dacă acel contract de muncă este încheiat pe durată nedeterminată. Numărul angajatorilor bistriţeni care au primit astfel de subvenţii anul trecut a fost de peste 130.

Comentarii