Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bistriţa-Năsăud, acțiune ecologistă de amploare la care participă 23.000 de elevi și cadre didactice

Aproximativ 23.000 de elevi şi profesori din judeţele Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Maramureş şi Suceava vor fi implicaţi, sâmbătă, într-o amplă acţiune de colectare de pet-uri, organizată de Asociaţia Tăşuleasa Social, potrivit datelor furnizate de către reprezentantul

Share

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2018 - 16:04

În total, la această acţiune de mediu, denumită "Ziua bună! Ziua voluntarilor mici", participă 176 de şcoli din cele cinci judeţe.

Din judeţul Bistriţa-Năsăud şi-au anunţat participarea peste 10.000 de elevi şi profesori din 42 de şcoli.

Toţi elevii implicaţi au primit anul trecut, de Crăciun, cadouri din partea partenerului Tăşuleasa Social din Germania, asociaţia "Cavalerii Ioaniţi", iar acum vor întoarce gestul prin a oferi un cadou naturii, obiectivul acţiunii fiind de a se colecta aproximativ 100 de tone de deşeuri din plastic.

În perioada premergătoare, cei de la Tăşuleasa Social au împărţit copiilor din cele cinci judeţe 50.000 de saci, pe care să îi umple în perioada vacanţei de Paşti cu pet-uri colectate fie din gospodării, fie prin intermediul unor acţiuni de ecologizare.

Sâmbătă, 14 aprilie, 30 de camioane vor pleca pe 27 de rute pentru a aduna sacii cu deşeuri din plastic din toate judeţele, punctul final de întâlnire fiind municipiul Cluj-Napoca, de unde acestea vor fi preluate de către diverşi operatori din domeniu.

La această acţiune şi-au anunţat participarea nepotul regelui Mihai, principele Nicolae, şi soţia acestuia, Alina Binder, precum şi câştigătorul ultramaratonului 6633 Arctic Ultra, Tiberiu Uşeriu, care se ocupă de coordonarea activităţilor Tăşuleasa Social împreună cu fratele lui, Alin.

Acesta este al patrulea an în care Tăşuleasa Social îi implică pe beneficiarii cadourilor de Crăciun de la "Cavalerii Ioaniţi" în acţiuni de protejare a mediului, până cum fiind organizate împăduriri şi concursuri de proiecte ecologice, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...