14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialBistriţa-Năsăud, a doua victimă a gripei. În județ s-au înregistrat 30 de...

Bistriţa-Năsăud, a doua victimă a gripei. În județ s-au înregistrat 30 de infectări cu virusul AH1

Datele fac referire la afecţiunile de sezon raportate de către medicii bistriţeni în perioada 29 ianuarie – 4 februarie.

Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul DSP Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, decesul a survenit la un bărbat de 59 ani din comuna Uriu, internat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Bistriţa cu diagnosticul pneumonie, informează Agerpres.

Din cele 20 de cazuri de gripă diagnosticate de medici săptămâna trecută, doar patru au necesitat spitalizare, fiind vorba despre adulţi.

În sezonul de iarnă 2017-2018, numărul cazurilor de gripă raportate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a ajuns, în total, la 30.

În ceea ce priveşte pneumoniile, săptămâna trecută au fost diagnosticate 347 de astfel de cazuri, cu 40% mai multe decât în săptămâna precedentă. Din totalul pacienţilor, 68 au ajuns pe patul de spital, printre care se numără 19 bebeluşi şi 13 copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani.

S-a înregistrat şi o creştere a numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, ajungându-se la 3.203 îmbolnăviri, cu 36 de internări. Peste 60% dintre cei cu viroze respiratorii au fost copii cu vârste cuprinse între câteva luni şi 14 ani.

Directorul DSP Bistriţa-Năsăud a precizat că, până la această dată, nu s-au instituit carantine în unităţile spitaliceşti din judeţ.

Judeţul a primit, anul trecut, 10.229 de doze de vaccin antigripal, care au fost distribuite medicilor de familie, personalului de urgenţă din spitale şi de la Ambulanţă, cadrelor MAI şi SRI şi în secţiile de nou-născuţi. În prezent, numărul de vaccinuri gratuite încă disponibile la medicii de familie este de puţin peste 40 de doze.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă