1.3 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăSocialMeteoBilanț furtună: 29 de copaci doborâți și 19 autoturisme avariate la București

Bilanț furtună: 29 de copaci doborâți și 19 autoturisme avariate la București

Un număr de 29 de copaci doborâți şi alţii în pericol să cadă, 19 autoturisme avariate şi demisolul unei locuinţe inundat de ploaie este bilanţul furtunii de sâmbătă după-amiază din Bucureşti, conform ISUBIF.

Potrivit sursei citate, pe mai multe artere au existat copaci doborâţi pe carosabil, dar şi pe maşini (pe Şoseaua Alexandriei şi pe strada Romaniţei), iar pe alte străzi – arbori în pericol să cadă.

Totodată, pe mai multe străzi au fost situaţii în care, pe clădiri, elementele de construcţie riscau să se desprindă. Pe strada Intrarea Filmului, un acoperiş a fost parţial desprins de vânt, iar pe strada Humuleşti, demisolul unei locuinţe a fost inundat, potrivit agerpres.ro.

Pe Drumul Onisiei a căzut un stâlp, iar pe strada Bârgarilor s-a produs un scurtcircuit la un stâlp de iluminat.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, a menţionat sursa citată.

Furtună de amenzi pentru nerespectarea regulilor sanitare în octombrie 2021

Mii de români au încălcat regulile sanitare impunse în pandemie și au fost sancționați, în ultimele 24 de ore.

Majoritatea amenzilor, date pentru nepurtarea măștii

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 4.338 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 805.990 lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei au fost întocmite cinci dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Încălcările normelor de protecţie sanitară se pot sesiza la TELVERDE 0800.800.165, operaţionalizat de Ministerul de Interne, apelurile fiind preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificare, precizează GCS. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

1 Decembrie și dezinteresul național

De la ratarea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri în 2018, Ziua Națională a continuat să fie eclipsată de pandemie, iar acum de summit-ul NATO. Însă...

Pensiile vor fi livrate chiar din 2 decembrie

Pensionarii îşi vor primi banii începând de vineri, 2 decembrie 2022, chiar dacă angajaţii Poștei Române sunt în minivacanţa de Ziua Națională a României....

Barilul de petrol rusesc plafonat la 60 de dolari

Guvernele Uniunii Europene au ajuns joi la un acord provizoriu privind introducerea unui plafon de preţ de 60 de dolari pentru un baril de...
Ultima oră
Pe aceeași temă