18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Bilanţ Art Safari 2018: Lucrarea „Bust de copil”, de Brâncuşi, asigurată pentru 1 milion de euro

Dintre aceştia, 2.163 au fost copii, care au vizitat Pavilionul fie cu familia fie cu instituţiile de învăţământ (16 şcoli publice şi private), iar 1.061 copii au participat la atelierele de creaţie organizate de Art Safari Kids. La evenimentul de deschidere din 10 mai au participat 2.719 invitaţi.

Ediţia aniversară Art Safari Bucureşti a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart, şi a fost concepută sub forma unui muzeu temporar, care a găzduit opere de artă românească de patrimoniu şi contemporană, inclusiv reprezentaţii artistice de tip performance.

Lucrările, asigurate pentru o valoare globală de aproximativ 10 milioane de euro, au provenit din muzee româneşti şi străine, printre care şi Muzeul Pompidou şi Muzeul Louis Vuitton Fondation din Paris, dar şi din importante colecţii precum colecţia BCR şi RA-APPS, iar o parte dintre lucrările de artă contemporană au fost create special pentru a fi expuse la Art Safari Bucureşti 2018.

Cea mai valoroasă lucrare din cadrul Art Safari 2018 a fost „Bust de copil”, o sculptură semnată de Constantin Brâncuşi, asigurată pentru aproximativ 1 milion de euro, care aparţine unui tânăr colecţionar român.

Conceptul arhitectural al pavilionului expoziţional a aparţinut arhitectului Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneţia – ediţiile 2016 până în prezent, iar structura pavilionară, specifică acestui tip de evenimente de artă contemporană în străinătate, inexistentă la o asemenea complexitate în ţară, a fost importată din Germania.

Ultima oră
Pe aceeași temă