Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursă: Facebook

Bihor: Condiţii de transport feroviar şi pentru biciclete

Un grup de 30 de cicloturişti au călătorit la sfârşitul săptămânii trecute cu trenul, într-un mod inedit, fiind asigurate condiţii de transport şi pentru biciclete, persoanele respective putând apoi ajunge pedalând la destinaţia turistică dorită.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2018 - 13:22

Potrivit reprezentantului Asociaţiei "Aventura Trekking", Gabriel Bonaciu, noutatea acestei excursii cicloturistice o constituie amenajarea specială pentru transportul bicicletelor cu trenul, făcută de operatorul public de transport Interregional Călători. "Cu ajutorul unor suporţi speciali, reglabili, montaţi în automotoarele companiei feroviare, bicicletele turiştilor sunt transportate fără să-i încurce pe ceilalţi călători", reiese dintr-un comunicat de preă.

Conform sursei menţionate, pentru a inaugura această facilitate, a fost organizată o ieşire în natură, în zona Bratca, pe Valea Crişului, până la biserica de lemn din localitate, după care bicicliştii au participat la primul brunch tradiţional organizat în Bihor.

La biserica de lemn, veche de peste 300 de ani, preotul paroh Nicolae Duluş le-a prezentat oaspeţilor istoria lăcaşului de cult care s-a păstrat în timp şi datorită implicării comunităţii locale, prin grija faţă de biserică şi tradiţii.

"Iar acum prin includerea monumentului istoric în programe turistice, de genul cicloturism, brunch-uri tradiţionale, comunitatea va putea să-şi valorifice mult mai bine serviciile", a spus preotul.

Primul brunch tradiţional organizat în Bihor a inclus sărăţele de casă cu chimen, pâine de casă coaptă pe vatră, slănină din porc crescut la curte, caş de la stânele din zonă, legume şi fructe de sezon, pălincă de mere. Brunch-ul a continuat cu o ciorbă tradiţională şi sarmale cu porumb măcinat mai mare, iar la final, spre deliciul copiilor, au fost puse pe masă cornuleţe de casă cu gem şi coşuleţe cu gem, gătite proaspăt.

Toate produsele au fost servite din farfurii confecţionate din tărâţe, ecologice, pentru a încuraja turismul responsabil, cea mai mare parte a preparatelor provenind din gospodăriile localnicilor, se mai spune în comunicat.

Excursia a continuat cu o plimbare pe biciclete până la gara din comuna Bratca.

Comentarii

loading...