13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialBihor: Condiţii de transport feroviar şi pentru biciclete

Bihor: Condiţii de transport feroviar şi pentru biciclete

Potrivit reprezentantului Asociaţiei “Aventura Trekking”, Gabriel Bonaciu, noutatea acestei excursii cicloturistice o constituie amenajarea specială pentru transportul bicicletelor cu trenul, făcută de operatorul public de transport Interregional Călători. “Cu ajutorul unor suporţi speciali, reglabili, montaţi în automotoarele companiei feroviare, bicicletele turiştilor sunt transportate fără să-i încurce pe ceilalţi călători”, reiese dintr-un comunicat de preă.

Conform sursei menţionate, pentru a inaugura această facilitate, a fost organizată o ieşire în natură, în zona Bratca, pe Valea Crişului, până la biserica de lemn din localitate, după care bicicliştii au participat la primul brunch tradiţional organizat în Bihor.

La biserica de lemn, veche de peste 300 de ani, preotul paroh Nicolae Duluş le-a prezentat oaspeţilor istoria lăcaşului de cult care s-a păstrat în timp şi datorită implicării comunităţii locale, prin grija faţă de biserică şi tradiţii.

“Iar acum prin includerea monumentului istoric în programe turistice, de genul cicloturism, brunch-uri tradiţionale, comunitatea va putea să-şi valorifice mult mai bine serviciile”, a spus preotul.

Primul brunch tradiţional organizat în Bihor a inclus sărăţele de casă cu chimen, pâine de casă coaptă pe vatră, slănină din porc crescut la curte, caş de la stânele din zonă, legume şi fructe de sezon, pălincă de mere. Brunch-ul a continuat cu o ciorbă tradiţională şi sarmale cu porumb măcinat mai mare, iar la final, spre deliciul copiilor, au fost puse pe masă cornuleţe de casă cu gem şi coşuleţe cu gem, gătite proaspăt.

Toate produsele au fost servite din farfurii confecţionate din tărâţe, ecologice, pentru a încuraja turismul responsabil, cea mai mare parte a preparatelor provenind din gospodăriile localnicilor, se mai spune în comunicat.

Excursia a continuat cu o plimbare pe biciclete până la gara din comuna Bratca.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă