3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSocialBianca Andreea Badea, copilul minune al baletului. Primăria Sectorului 4 o trimite...

Bianca Andreea Badea, copilul minune al baletului. Primăria Sectorului 4 o trimite în America

Baletul înseamnă grație și sentimente. Mișcările grațioase, săriturile demne de admirație și costumele sofisticate sunt doar câteva părți ce se regăsesc în spectacolele de balet. Mulți consideră că acest sport este un lucru ușor, dar în spatele scenei se ascunde ceva de care nu toată lumea știe, un cuvânt care stă la baza oricărei realizări: MUNCA. După o muncă asiduă timp de șapte ani, mii de ore petrecute în sala de antrenament, lovituri și căzături, Bianca Andreea Badea a ajuns la perfecțiune. La numai 11 ani, copilul minune al baletului, va reprezenta țara noastră la una dintre cele mai importante competiții de balet din lume “Youth America Grand Prix ” de la New York. Minunăția de copil a început să iubească acest sport după ce a văzut desenul animat „șoricica balerină”.

După mai multe distincții câștigate la concursurile naționale, în decembrie anul trecut, Andreea a obținut locul întâi la semifinala europenă a concursului de la Barcelona. Din zeci de concurenți din peste 90 de școli de balet din toată lumea, eleva în clasa a V-a la Liceul “Floria Capsali” a fost cea mai bună la categoria la care a participat, iar locul întâi i-a dat și șansa de a concura în finala de la New York.

Bucuria părinților, dar și a micuței balerine a fost nemărginită numai că, pentru a ajunge în America, Andreea avea nevoie de 18.000 de lei, iar părinții au încercat să facă rost de această sumă, însă fără rezultate.

Această veste a ajuns și la urechile primarului sectorului 4, Daniel Băluță, care i-a rugat pe consilierii locali să vină în sprijinul familiei Badea, iar aceștia au răspuns afirmativ și au votat, astăzi, în unanimitate, acordarea sumei de 18.000 de lei, pentru a face posibilă deplasarea Andreei la New York.

„Ați fost ultima noastră speranță. Până acum am bătut la zeci de uși fără niciun rezultat. Vă mulțumesc tuturor celor din Primăria Sectorului 4 pentru că ați acceptat să-mi ajutați fetița să-și îndeplinească visul”, a declarat Nicolae Badea, tatăl micuței balerine.

Nu este prima dată când Primăria Sectorului 4 susține performanța. Anul trecut, balerinii Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, care au participat la “Youth America Grand Prix 2017 ” au primit din partea autorității locale un spijin de 7.000 de euro, pentru a putea ajunge la concursul de la care s-au întors cu titlul de vicecampioni mondiali.

„Sectorul 4 susține performanța reală! Așa cum anul trecut, comunitatea noastră le-a fost alături copiilor de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali în drumul lor către medaliile de argint ale aceluiași concurs, anul acesta o susținem pe Bianca. Sper ca ajutorul pe care Sectorul 4 i-l acordă să reprezinte și pentru micuța balerină stimulul de care aceasta are nevoie poate, pentru a ținti către scene tot mai mari”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

 

Cele mai citite

De ce nu găseşti hainele potrivite? 5 greşeli comune la shopping

Ţi s-a întâmplat să mergi la shopping şi să nu găseşti haine care să îţi placă şi să ţi se potrivească? Ei bine, această...

România primește 34 de milioane de euro de la UE, pentru compensarea pagubelor aduse de secetă

Comisia Europeană a alocat României suma de 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), pentru a ameliora daunele cauzate...

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...
Ultima oră
Pe aceeași temă