15.4 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăSocialBerevoiești: Stăpânii de sclavi, condamnați la ani grei de închisoare

Berevoiești: Stăpânii de sclavi, condamnați la ani grei de închisoare

Potrivit Jurnalului de Argeș, aceștia au fost condamnați și la plata unor daune în valoare de 160.000 de euro celor opt victime pe care le-au torturat și umilit.

Cea mai mare pedeapsă, de 18 ani și 10 luni de închisoare, a primit-o Costinel Bădală. Acesta este acuzat că a făcut trafic de persoane și de minori, dar și că a torturat doi minori, timp de mai multe luni.

Iată care au fost şi celelalte pedepse la închisoare cu executare: Traian Păun (fiul)-10 ani; Păun Petruţa Minuca-8 ani şi 6 luni; Florin Feraru-8 ani, 5 luni şi 10 zile; Feraru Ancuţa Mariana-5 ani şi 2 luni; Păun Traian (foto)-11 ani şi 6 luni. Condamnaţii nu au voie timp de cinci ani să ia legătura cu foştii sclavi sau cu familiile acestora.

La sfârșitul lunii ianuarie, alți șapte stăpâni de sclavi au fost condamnați la pedepse între 4 și 13 ani de închisoare cu executare și la plata a 20.000 de euro daune.

Iar în septembrie anul trecut, cinci dintre membrii grupului infracţional descoperit de către procurorii DIICOT la Berevoeşti, în judeţul Argeş, au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiunea de trafic de persoane, aceştia primind pedepse cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni de detenţie.

Pe rol mai sunt încă două procese cu alţi 19 de stăpâni de sclavi judecaţi.

Cele mai citite
00:01:23

Uraganul Ian ar putea afecta Florida „pentru foarte mult timp”

Administratorul Agenției Federale pentru Managementul Urgențelor (FEMA) din SUA, Deanne Criswell, a declarat la conferința de presă de la Casa Albă de marți (27...

Cum vrea Pink Floyd să-l determine pe Putin să oprească războiul din Ucraina

Co-fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, i-a adresat președintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îi cere liderului de la Kremlin să...
Ultima oră
Pe aceeași temă