Becali: Am trăit meciul Simonei în lacrimi şi rugăciuni

Gigi Becali a declarat, luni, că a urmărit finala de la Roland Garros în "lacrimi şi rugăciuni" pentru Simona Halep şi că îşi ţinea răsuflarea până greşea Sloane Stephens, fiind de mai multe ori aproape de sufocare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2018 - 13:33

"Am trăit meciul Simonei în lacrimi şi în rugăciuni. Nu l-am trăit prea bine, pentru că rugându-mă nu puteam trăi. Când te rogi, nu poţi să trăieşti momentul, pentru că te rogi. Când te rogi, nu poţi trăi clipele când pierde. De exemplu, când zici <Doamne Isuse> şi-l tragi pe Isus în piept, după aia, până nu greşea adversara, îl ţineam pe Hristos în pieptul meu şi după aia răsuflam, până la sufocare. Îl ţinem pe Hristos în piept până la sufocare, ca să câşige mingea şi mă rugam <Doamne, să câştige mingea asta>, ca să pot respira, că mă sufocam. Nu mă interesează pe mine tenisul, pe mine mă interesează ea, atât. Nu neapărat că e machidoancă, e româncă. Doamne, ei vesticii sunt bogaţi... Cu ochii în lacrimi mă rugam. Nevastă-mea vorbea cu mine şi eu nu o ascultam şi odată i-am spus: <Lasă-mă, că mă rog, Doamne, să câştigăm, noi, ortodocşii, să le demonstrăm lor, care sunt veşnic bogaţi şi care oile lor cu mulţi miei umplu drumurile, trec cu bogăţia lor, să vadă cum noi, un neam sărac, învingem prin credinţa neamului nostru ortodox>. Şi acum am lacrimi în ochi când îmi aduc aminte de trăirile pe care le-am avut. Că atunci când am avut trăirile cu Simona, am vorbit direct cu Hristos. Plâng şi acum de bucuriile pe care le-am avut atunci, când puteam să comunic cu mare rugăciune şi cu câtă credinţă făceam ca să-i ajute ei în continuare. Am vrut să-i dau un mesaj înainte, dar am zis că poate nu le citeşte sau nu are chef. Am vrut să-i zic: <închină-te, fă Crucea, iar mai departe mă voi ruga eu în genunchi ca tu să câştigi!>", a declarat Becali, care a adăugat că nu-i cunoaşţe familia campioanei de la Roland Garros.

Încurajat de performanţa Simonei Halep, Becali a promis că FCSB va câştiga Liga Campionilor.

 
"Toată lumea spune ce am câştigat? Este victoria noastră, de ce? Aşa cum v-am spus eu, acum 15-20 de ani, că o să jucăm Liga Campionilor şi aşa cum a spus Simona acum şase ani şi am citit, <voi câştiga Roland Garros>, aşa vă spun eu, acum - şi voi o să ziceţi că sunt nebun - dar peste probabil 10-11 ani, nu ştiu când, când Dumnezeu o să vrea şi o să merit, că Dumnezeu dă dacă meriţi, atunci o să vă daţi seama că eu am zis o nebunie astăzi, care se va adeveri când voi câştiga Liga Campionilor. Asta a făcut Simona, ne-a dat putere şi speranţă în viitor. Şi vă spun eu, Becali! Eu cu FCSB voi câştiga Liga Campionilor. Acest titlu nu se câştigă, marile titluri şi marile campioane, campionate, trofee nu se câştigă, se construiesc şi asta voi face eu, voi construi la FCSB o echipă şi vom câştiga Liga Campionilor. O să ziceţi: <eşti nebun>, nu sunt nebun, asta vreau, asta îi cer lui Dumnezeu şi îmi va da când voi merita. Asta construiesc acum, deja am o strategie. Am avut o ofertă acum vrei trei zile pentru Florinel Coman. Şi au zis că dacă nu sunt mulţumit de el, îmi dau banii, trei milioane pe care i-am dat, că am dat două plus un milion. Şi am zis nu, Florinel Coman nu poate pleca decât peste doi ani, minim, de la doi ani în sus, trebuie să iau pe el 100 de milioane. Din străinătate a fost oferta. Ea (n.r. - Halep) spune că smerenia este iubită şi de Dumnezeu şi de oameni. Smerenia ei şi modestia ei, că, la ea, smerenia se traduce prin modestie, a făcut să fie iubită de oameni şi ca toate celelalte să se bucure pentru câştigul ei şi pentru reuşita ei. Eu încă nu am smerenia, dar încet-încet, cer la Dumnezeu smerenie, <smereşte-mă şi pe mine, aşa cum este ea, ca să câştig şi eu Liga Campionilor, în timp>. Vreau să fiu mai smerit şi mai modest. Eu voi câştiga Liga Campionilor într-o lume a invidiei", a mai spus Becali.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Comentarii